Κύπελλο Ελλάδας: Η ΕΟΚ ακύρωσε 15 εισιτήρια για εμπλοκή σε οπαδική βία

Ειδήσεις Μπάσκετ

Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) έκανε γνωστό πως θα ακυρώσει 15 εισιτήρια για το F8 του Κυπέλλου Ελλάδας καθώς οι κάτοχοι τους «εμπλέκονται σε υποθέσεις αθλητικής βίας αλλά και σε άλλα, ακόμα βαρύτερα αδικήματα».

Η ΕΟΚ είχε τονίσει πως διατηρούσε το συγκεκριμένο δικαίωμα εφόσον στον έλεγχο που γινόταν από την αστυνομία κάποιος φίλαθλος-κάτοχος έχει εμπλακεί σε υπόθεση αθλητικής βίας.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ αναφέρει τα εξής:
«Η κίνηση των εισιτηρίων για το Final 8 του ΟΠΑΠ Κυπέλλου Ανδρών που θα διεξαχθεί το διάστημα 15-18/2 στο Ηράκλειο είναι έντονη, ειδικά για τον τελικό μάλιστα έχουν απομείνει ελάχιστα, όπως έντονος και αναλυτικός είναι και ο έλεγχος στοιχείων από την Αστυνομία όλων όσοι αγοράζουν εισιτήρια, όπως είχε ανακοινωθεί από την ημέρα έναρξης της διάθεσής τους.

Η ΕΟΚ έχει ήδη λάβει γνώση ότι η Αστυνομία έχει ταυτοποιήσει περίπου 15 κατόχους εισιτηρίων οι οποίοι εμπλέκονται σε υποθέσεις αθλητικής βίας, αλλά και σε άλλα, ακόμα βαρύτερα αδικήματα.

Τα συγκεκριμένα εισιτήρια θα ακυρωθούν και η Αστυνομία έχει διαβιβάσει τα στοιχεία στην Εισαγγελία. Όπως έχει γίνει σαφές, για οποιονδήποτε εμπλακεί σε περιστατικά βίας στο Ηράκλειο, θα ακολουθείται η διαδικασία του Αυτόφωρου».