Νότια Κορέα: Γυναίκα βουλευτής δέχθηκε επίθεση στον δρόμο

Ειδήσεις

Δράστης, του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν ταυτοποιηθεί, χτύπησε σήμερα στο κεφάλι με αντικείμενο Νοτιοκορεάτισσα βουλευτή του κυβερνώντος Κόμματος Λαϊκής Ισχύος, όπως ανακοίνωσε το κόμμα, με αποτέλεσμα να κριθεί απαραίτητη η μεταφορά του θύματος στο νοσοκομείο.

Το κόμμα ανακοίνωσε ότι η Μπαέ Χιουν-τζιν δέχθηκε επίθεση σε δρόμο στη συνοικία Γκάνγκναμ της Σεούλ και ζήτησε εις βάθος έρευνα.

Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδωσε νωρίτερα ότι ο επιτιθέμενος συνελήφθη επί τόπου και δήλωσε στην αστυνομία ότι είναι 15 ετών. Ο ίδιος ρώτησε την Μπαέ ποιο είναι το όνομά της πριν τη χτυπήσει με μια μικρή πέτρα, ανέφερε το πρακτορείο, προσθέτοντας ότι η βουλευτής αιμορραγούσε όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για τον δράστη ή τα κίνητρά του. Το αστυνομικό τμήμα στην περιοχή Γκάνγκναμ δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για σχόλιο.

Νωρίτερα τον Ιανουάριο, ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος Λι Τζε-μιουνγκ δέχθηκε πλήγμα με μαχαίρι στο λαιμό, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να υποβληθεί σε εγχείρηση. Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο οκτώ ημέρες αργότερα.

«Αναπόφευκτα μας στεναχωρεί η (σημερινή) επίθεση», ανέφερε σε ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του Λαϊκού Κόμματος Τζουνγκ Χε-γιονγκ. «Ζητούμε εξονυχιστική έρευνα και σκληρά μέτρα σε βάρος του δράστη».

Ο προσωρινός αρχηγός του κόμματος, ο Χαν Ντονγκ-χουν, δήλωσε αργότερα σε δημοσιογράφους στο νοσοκομείο ότι η Μπαέ έχασε αρκετό αίμα μετά την επίθεση αλλά ότι τώρα αναρρώνει, προσθέτοντας ότι τέτοιο περιστατικό δεν πρέπει να επαναληφθεί.