Για την Παρασκευή αναβλήθηκε η δίκη του δημοσιογράφου, για ενδοοικογενειακή βία

Ειδήσεις

Για την Παρασκευή 28 Ιουνίου αναβλήθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές η δίκη του δημοσιογράφου που καταγγέλθηκε για ενδοοικογενειακή βία , ο οποίος θα παραμείνει κρατούμενος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Η υπόθεση του Αυτοφώρου αφορά την κατηγορία της ενδοοικογενειακής απειλής κατά συρροή που του απήγγειλε ο Εισαγγελέας μετά την καταγγελία της συντρόφου του, επίσης δημοσιογράφου.

Το δικαστήριο θα καλέσει να καταθέσουν στην δίκη τόσο την σύντροφο όσο και την εν διαστάσει σύζυγο του κατηγορούμενου , οι οποίες τον καταγγέλουν για περιστατικά βίας. Παράλληλα οι δύο γυναίκες θα ενημερωθούν για το αίτημα ποινικής διαμεσολάβησης που υπέβαλε ο δημοσιογράφος .

Να σημειωθεί ότι η διαδικασία της ποινικής διαμεσολάβησης αφορά μόνο πλημμελήματα ενδοοικογενειακής βίας και εκκινεί εφόσον ο κατηγορούμενος δηλώσει ανεπιφύλακτα ότι δεν θα πράξη βίας εντός της οικογένειας , ότι θα μετοικήσει σε περίπτωση συνοίκησης αν ζητηθεί από το θύμα, να παρακολουθήσει ειδικό συμβουλευτικό- θεραπευτικό πρόγραμμα κ.α. Αν ευοδωθεί η όλη ενέργεια ,με την συμφωνία όλων των μερών και την έκδοση σχετικών διατάξεων της Δικαιοσύνης ,τότε ο κατηγορούμενος οφείλει να συμμορφωθεί προς τους όρους της ποινικής διαμεσολάβησης για χρονικό διάστημα τριών ετών. Η διαδικασία τότε ολοκληρώνεται και στην συνέχεια εξαλείφεται η ποινική αξίωση της πολιτείας για το έγκλημα που αφορά η διαμεσολάβηση.

Για τον δημοσιογράφο έχει εκκινήσει προκαταρκτική εξέταση η Εισαγγελία σχετικά με προγενέστερα περιστατικά που καταγγέλλονται σε βάρος του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tagged