Π. Μαρινάκης: «Ο κ. Κασσελάκης πρέπει να ενημερωθεί ότι οι ισολογισμοί των κομμάτων ελέγχονται από ορκωτούς λογιστές στη Βουλή»

Ειδήσεις

«Ο κ. Κασσελάκης πρέπει να ενημερωθεί λίγο για τις διαδικασίες. Οι ισολογισμοί των κομμάτων, οι οποίοι καταρτίζονται και προφανώς και τα κόμματα έχουν και τις δικές τους διαδικασίες ελέγχου από ορκωτούς ελεγκτές, στο τέλος της ημέρας ελέγχονται από ορκωτούς λογιστές στη Βουλή και στη συνέχεια, μάλιστα, περνούν και από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, «απαντώντας» στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης που πρότεινε το πρωί να γίνει έλεγχος των οικονομικών σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ από ανεξάρτητη εταιρεία ορκωτών λογιστών.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον «Αθήνα 9,84» ο κ. Μαρινάκης ρωτήθηκε αν ο πρωθυπουργός «σηκώνεται το γάντι ή όχι» στην πρόταση του κ. Κασσελάκη «να φέρουμε και στα δύο κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. ανεξάρτητη εταιρεία ορκωτών λογιστών», μάλιστα πρότεινε και την Deloitte ή κάποια αντίστοιχη για έλεγχο των οικονομικών στοιχείων σε βάθος δεκαετίας».

Σημειώνοντας πως «το βάρος απόδειξης πάντοτε πρέπει να το έχει ο καταγγέλλων», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε:

«Ο κ. Κασσελάκης πρέπει να ενημερωθεί λίγο για τις διαδικασίες. Οι ισολογισμοί των κομμάτων, οι οποίοι καταρτίζονται και προφανώς και τα κόμματα έχουν και τις δικές τους διαδικασίες ελέγχου από ορκωτούς ελεγκτές, στο τέλος της ημέρας ελέγχονται από ορκωτούς λογιστές στη Βουλή και στη συνέχεια, μάλιστα, περνούν και από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Αυτά συμβαίνουν και μάλιστα, πολύ σωστά, έχει αυστηροποιηθεί η νομοθεσία τα τελευταία χρόνια. Τα δεδομένα τα οποία απαιτούνται, τα στοιχεία τα οποία ζητούνται, όλα αυτά τα κάνει, όπως προβλέπει ο νόμος, η Ν.Δ., φαντάζομαι και τα υπόλοιπα κόμματα, δεν υπάρχει κάποια μομφή από πλευράς μας. Άρα, νομίζω ότι ο κ. Κασσελάκης, επειδή προσπάθησε χθες να σηκώσει μια σκόνη, ίσως για να μετατοπίσει και τη συζήτηση, κρούει ανοιχτές θύρες. Όλα αυτά είναι κατατεθειμένα στη Βουλή. Ελέγχονται πλήρως από ορκωτούς λογιστές και στη συνέχεια, όπως σας είπα, ακολουθείται η κατά τον νόμο διαδικασία. Και, εν πάση περιπτώσει, επειδή τυχαίνει να έχω και τη νομική ιδιότητα και είναι και αυτή η οποία με ακολουθεί σε όλη μου τη ζωή, το βάρος απόδειξης πάντοτε πρέπει να το έχει ο καταγγέλλων. Όταν έρχεται ένας άνθρωπος και μάλιστα με όχι κάποια τυχαία ιδιότητα, τυγχάνει ο κ. Κασσελάκης να εκπροσωπεί το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ως Πρόεδρός του, άρα έχει και έναν αυξημένο θεσμικό ρόλο, όταν λέει κάτι, καλό είναι να μην το λέει -το είπα και χθες στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών- εξαπολύοντας λάσπη μέσα από ένα Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, είτε αυτό αφορά ακόμα και ανθρώπους του κόμματός του, προκατόχους του. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Και νομίζω ότι στο τέλος της ημέρας, ούτε οδηγούν στην επίλυση κάποιων εκ των βασικών προβλημάτων των πολιτών, ούτε και ρίχνουν και φως σε κάποια από τις υποθέσεις που θεωρητικά θέλει να αναδείξει ο κ. Κασσελάκης. Η Ν.Δ. τηρεί τον νόμο, ακολουθεί τις διαδικασίες. Έχω, μάλιστα, αντικρούσει όλα όσα ειπώθηκαν περί «μαύρου χρήματος». Όλα αυτά είναι συκοφαντίες και το κυριότερο, όλα αυτά ελέγχονται κάθε χρόνο, όπως προβλέπει ο νόμος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tagged