Τζούριτσιτς: «Αν θέλουμε το πρωτάθλημα, να κερδίσουμε σε Καραϊσκάκη, Τούμπα και Φιλαδέλφεια»

Ειδήσεις Ποδόσφαιρο

Με ντέρμπι «αιωνίων» ξεκινάει το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής των playoffs, με τον Παναθηναϊκό να φιλοξενείται στο «Γ. Καραϊσκάκης» από τον Ολυμπιακό.
Ο Φίλιπ Τζούριτσιτς μίλησε ενόψει του αγώνα στο pre game Sportshow στην COSMOTE TV το οποίο θα προβληθεί το απόγευμα της Κυριακής (10/03).
Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Για το ξεκίνημα των playoffs και το τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός: «Γνωρίζαμε από το ξεκίνημα της σεζόν ότι τα playoffs θα αποφασίσουν ποιος θα στεφθεί πρωταθλητής. Σίγουρα, ξέροντας τον τρόπο σκέψης μας, προετοιμαζόμασταν γι’ αυτό. Θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερη θέση εκκίνησης γιατί στο μεγαλύτερο διάστημα της κανονικής περιόδου, ήμασταν θα έλεγα στην κορυφή. Όμως αυτό δεν αλλάζει τόσο πολύ τα πράγματα. Έχουμε παιχνίδια με τους αντιπάλους μας και τα πάντα είναι ανοικτά. Είναι αλήθεια πως βρισκόμαστε τέσσερις βαθμούς κάτω από την πρώτη θέση, αλλά στα playoffs τα πάντα είναι πιθανά και ειδικότερα γιατί θα παίξουμε δύο φορές απέναντι σε ομάδες που είναι οι βασικοί διεκδικητές του τίτλου».
Σε ποιος τομείς θα πρέπει να υπάρξει βελτίωση: «Προσωπικά, αλλά επίσης και όλη η ομάδα, χρειάζεται να επαναφέρουμε την γνώση, στο πόσο καλοί είμαστε. Αυτό είναι το πιο βασικό, γιατί η προσέγγιση μας στα παιχνίδια θα πρέπει να είναι αυτή, αν θέλουμε να γίνουμε πρωταθλητές. Εάν θέλουμε να στεφθούμε πρωταθλητές θα πρέπει να πάμε στο Καραϊσκάκη, στην Τούμπα, στο γήπεδο της ΑΕΚ για να κερδίσουμε. Αυτή είναι η νοοτροπία και η προσέγγιση που πρέπει να έχουμε. Αν δεν αλλάξουμε, θα είναι πολύ δύσκολο να πάρουμε το πρωτάθλημα. Εάν δεν πάμε στα ματς με αυτή την προσέγγιση, δεν θα στεφθούμε πρωταθλητές. Για μένα αυτό που δεν πρέπει να αλλάξουμε, αλλά να βελτιώσουμε σε μικρό βαθμό, είναι η προσέγγιση. Πιστεύω πως μπορούμε να το κάνουμε αυτό, γιατί όλοι έχουμε δείξει στο παρελθόν ότι μπορούμε να παίξουμε καλά στα ντέρμπι και αρκετές φορές μέσα στη χρονιά, κερδίσαμε».
Για το πως βίωσε τον τραυματισμό του και το πώς νιώθει τώρα: «Προσπαθώ πάντα να βλέπω τα πράγματα από την θετική τους πλευρά. Από αυτή την περίπτωση έμαθα αρκετά. Είχαμε βαρύ πρόγραμμα στον Ιανουάριο, προσπάθησα και όλοι μαζί προσπάθησαν να με βοηθήσουν να επιστρέψω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και ν’ αγωνιστώ. Μπορεί τα πράγματα να μην πήγαν τέλεια, αλλά θα έλεγα πως τώρα έχω περισσότερο κίνητρο, γιατί χρειάστηκε να έχω μεγαλύτερη υπομονή γι’ αυτή τη στιγμή. Έχω μεγάλη επιθυμία και εύχομαι να επιστρέψω και να βρω γρήγορα την καλύτερη φόρμα μου, όταν πρέπει και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Tagged