Τζέιμς Καφετζής: Αδιανόητος εφιάλτης για τον πατέρα του – Ναυάγησε στον Ειρηνικό Ωκεανό

Κουτσομπολιό

Στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ μίλησε ο αδερφός του Τζέιμς Καφετζή, Μάικ Καφετζής, ο οποίος αναφέρθηκε στην περιπέτεια που είχε ο πατέρας τους, ο οποίος ναυάγησε στον Ειρηνικό Ωκεανό, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να τον διασχίσει με ιστιοπλοϊκό.

«Τελικά άλλος είναι ο αληθινός Survivor, όχι ο αδελφός μου που πήγε δυο φορές στο ριάλιτι επιβίωσης, αλλά ο πατέρας μου που κατάφερε και επιβίωσε στη μέση του Ειρηνικού Ωκεανού ενώ βούλιαζε το πλοίο του», ανέφερε αρχικά ο αδελφός του Τζέιμς Καφετζή, Μάικ.

«Ξεκίνησε από τη Ρόδο, πήγε Ιταλία, μετά Ισπανία, μετά πέρασε το Γιβραλτάρ, πήγε Κανάριους Νήσους, κατέβηκε στο Κάβο Βέρδε… Το 2016 μαζί με τον πατέρα και τον αδελφό μου περάσαμε μαζί τον Ατλαντικό. Μας πήρε 12 μέρες.

Το βράδυ ενώ ταξίδευε, έπιασε ένα δυνατό μπουρίνι, ένας πολύ δυνατός άνεμος έσπασε το κατάρτι, έπεσε το κατάρτι κάτω και δημιούργησε μια ρωγμή στο μπροστινό μέρος του πλοίου. Είχε μείνει από μηχανή, είχε μείνει από γεννήτρια, οπότε οι μπαταρίες του ξεφόρτιζαν. Του σπάει λοιπόν το κατάρτι, είχε μείνει ακυβέρνητο το πλοίο, είχε μέσα ρωγμή, αλλά όπως όλα τα πλοία είχε αντλία για να μπορεί να βγάζει το νερό», περιγράφει στη συνέχεια ο Μάικ Καφετζής για τον πατέρα του, Λευτέρη.

«Επειδή όμως αυτό δεν είχε πολύ μπαταρία και έτυχε να έχει συννεφιά δυο μέρες, ξεφόρτιζαν οι μπαταρίες και κάποια στιγμή οι αντλίες σταμάτησαν να βγάζουν το νερό που είχε μέσα το πλοίο. Άρχισε να βουλιάζει χωρίς να μπορεί να κάνει τίποτα.

Ο πατέρας μου έπεσε και χτύπησε το ισχίο του. Για να μη χτυπήσει περισσότερο ξάπλωσε τις 24 ώρες που ήταν ακυβέρνητος στο πάτωμα», είπε ο αδελφός του Τζέιμς Καφετζή για την περιπέτεια του πατέρα τους, ο οποίος εν τέλει κατάφερε να σωθεί χάρη στη βοήθεια που του προσέφερε ένα αλιευτικό σκάφος.