Τζ. Μελόνι: «Το να μην κάνεις παιδιά εξαιτίας της καριέρας, δεν είναι ελευθερία»

Ειδήσεις

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι αναφέρθηκε σήμερα στο φαινόμενο της υπογεννητικότητας και στις αιτίες που, κατά την άποψή της, συνέβαλαν στην δημιουργία του.

“Το να μην κάνεις παιδιά, εξαιτίας της καριέρας, δεν είναι ελευθερία”, δήλωσε η Μελόνι, κατά την παρέμβασή της σε ημερίδα που οργανώθηκε στην Ρώμη.

“Κάποιοι κακοί δάσκαλοι αποφάσισαν ότι ο ρόλος του γονέα είναι ξεπερασμένος. Μπορούμε να επενδύσουμε χρήματα, να κάνουμε σημαντικές επιλογές, αλλά αυτό δεν οδηγεί σε κανένα αποτέλεσμα, αν δεν αλλάξουμε, στην πηγή της, την δραματική τάση υπογεννητικότητας η οποία βάζει τροχοπέδη στην ανάπτυξη του έθνους μας”, συμπλήρωσε η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την Μελόνι “καμία παρέμβαση δεν θα είναι ποτέ αρκετή, αν δεν αλλάξει η θέση που επικράτησε επί χρόνια, η οποία υποστήριζε ότι κάνοντας παιδί, μπορείς να χάσεις την ελευθερία, τα όνειρα, την καριέρα και, σε ορισμένες περιπτώσεις, την ομορφιά σου”.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, τέλος, με αναφορά στην παρένθετη μητρότητα, τόνισε: “η ενοικιαζόμενη μήτρα είναι απάνθρωπη πρακτική, διότι τα παιδιά δεν είναι εμπόρευμα που πωλείται στα μαγαζιά. Σύντομα, θα αποτελέσει οικουμενικό αδίκημα”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tagged