Στέφανος Μιχαήλ για τις εξελίξεις στην σειρά «Famagusta»: «Μετά από αυτό που θα συμβεί, θα αλλάξουν όλα»

Κουτσομπολιό

Ο Στέφανος Μιχαήλ μίλησε ζωντανά το πρωί της Παρασκευής 2/1 στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην συμμετοχή του στην σειρά «Famagusta», όπου υποδύεται τον Θοδωρή.

Αρχικά, ο Στέφανος Μιχαήλ είπε: «Υπάρχει μία μεγάλη ανατροπή για τον Θοδωρή, δεν μπορώ να το προδώσω! Μετά από αυτό που θα συμβεί θα αλλάξουν όλα στη ζωή του, θα έρθουν τούμπα, χειρότερα από τώρα. Ο κύριος λόγος που το είπα το «ναι» για τον ρόλο, είναι το κομμάτι το ηθικό και συναισθηματικό.

Για μένα το θέμα της εισβολής είναι ένα τεράστιο θέμα και νιώθω ότι με “κρατάει από τον λαιμό” από τη μέρα που γεννήθηκα. Όταν είδα το δράμα ανθρώπων και άκουσα ιστορίες, και οδηγώντας κάθε μέρα στη Λευκωσία, βλέποντας την τουρκική σημαία πάνω στον Πενταδάκτυλο, είναι ένα άσχημο συναίσθημα».

Στην συνέχεια, ο γνωστός ηθοποιός πρόσθεσε: «Πραγματικά ευχαριστώ τα παιδιά που δημιούργησαν αυτή τη σειρά, που έχει ένα τόσο σημαντικό θέμα και μετά που με επέλεξαν να συμμετάσχω. Αυτά τα παιδιά μου έδωσαν την ευκαιρία να καταφέρω να γίνω ηθοποιός, τους είμαι ευγνώμων και θα τους είμαι για πάντα.

Ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος για πολλούς λόγους. Και για την ιστορία και γι’ αυτό που βγαίνει προς τα έξω. Δυστυχώς, αφήσαμε το θέμα της εισβολής στην Κύπρο να ξεθωριάσει και μέσα από την σειρά την επαναφέραμε στο φως. Είναι λες και την ξαναζούμε».

Τέλος, ο Στέφανος Μιχαήλ κατέληξε: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ την ιστορία μας και τα δεινά που μας προκάλεσε η τουρκική εισβολή, είναι μία “ανοικτή πληγή”. Υπάρχουν άνθρωποι που 50 χρόνια μετά δεν μπορούν να κοιμηθούν το βράδυ. Έχουμε ανθρώπους ξεριζωμένους δίπλα μας, έχουμε ανθρώπους που έχασαν αγαπημένους τους, ανθρώπους αγνοούμενους».