Πυροσβεστική: 45 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε 24 ώρες – Οριοθετήθηκε μέσα σε 2 ώρες η πυρκαγιά στα Γλυκά Νερά

Ειδήσεις

Σε 45 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που αντιμετώπισαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο το Πυροσβεστικό Σώμα και οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, από αυτές, οι 36 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη εννέα .
Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι σε δασική έκταση στα Γλυκά Νερά Αττικής. Όπως τονίζουν πηγές της Πολιτικής Προστασίας, η εξαιρετικά επικίνδυνη δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στις 14:20 στον Υμηττό, στην περιοχή των Γλυκών Νερών έθεσε σε μέγιστη κινητοποίηση τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές οι πυροσβέστες έδωσαν μεγάλη μάχη για να αποτρέψουν την εξάπλωσή της και κατάφεραν να την οριοθετήσουν μέσα σε 2 ώρες. Στο σημείο επιχείρησαν 105 πυροσβέστες, με 6 ομάδες δασοκομάντος της 1ης ΕΜΟΔΕ, 26 οχήματα, 9 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για το συντονισμό τους, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.
Επιπλέον , πηγές της Πολιτικής Προστασίας, επισημαίνουν ότι την ώρα που εξελισσόταν η πυρκαγιά στα Γλυκά Νερά εκδηλώθηκαν άλλες δύο φωτιές στην Αττική- και οι δύο στο Κορωπί- οι οποίες κατασβέστηκαν άμεσα από επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και 1 ελικόπτερο, καθώς και μια πυρκαγιά στη Νέα Αρτάκη Εύβοιας, η οποία ελέγχθηκε σε 45 λεπτά από 23 πυροσβέστες, 8 οχήματα και 3 αεροσκάφη.

Επιπλέον, στις 15:19 ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Μηλίτσα Μεσσηνίας. Η πυρκαγιά σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ελέγχθηκε σε μία ώρα. Επιχείρησαν 24 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 4 αεροσκάφη. Επιπλέον, στις 16:30, φωτιά εκδηλώθηκε στην Κάτω Πορόια Σερρών, η οποία, όπως αναφέρουν πηγές της Πολιτικής Προστασίας, ελέγχθηκε σε 1,5 ώρα. Στο σημείο επιχείρησαν 24 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 1 αεροσκάφος.

Ακόμη, φωτιά εκδηλώθηκε στις 17.15 στο λόφο Φιλοπάππου. Η φωτιά, όπως αναφέρουν πηγές της Πολιτικής Προστασίας, αντιμετωπίστηκε σε 15 λεπτά από 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tagged