Ντόχα 2024 -Κολύμβηση: Στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Δημήτρης Μάρκος με πανελλήνιο ρεκόρ στα 800μ. ελεύθερο

Άλλα Σπορ Ειδήσεις

Θέση στην ελληνική αποστολή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες έκλεισε ο Δημήτρης Μάρκος. Ο Ελληνας κολυμβητής πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ στα 800μ. ελεύθερο με 7:49.97, στα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ντόχα, και παράλληλα έπιασε το όριο για το Παρίσι (7:51.65) και εξασφάλισε την παρουσία του στο μεγάλο αθλητικό ραντεβού του καλοκαιριού.

Το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ ήταν 7:51.27 και το είχε ο Κώστας Εγγλεζάκης από τις 9 Φεβρουαρίου 2020, στη Νίκαια της Γαλλίας.

Ο χρόνος του Μάρκου δεν ήταν αρκετός για να τον βάλει στον αυριανό (14/2) τελικό του αγωνίσματος, αφού τον έφερε στην 14η θέση της κατάταξης. Αυτό όμως είναι το λιγότερο που απασχολεί τον 23χρονο πρωταθλητή, ο οποίος στρέφει πλέον την προσοχή του στα 4Χ200μ. ελεύθερο (που επίσης διεκδικεί πρόκριση για το Παρίσι) και θα επιδιώξει τους επόμενους μήνες, χωρίς άγχος πλέον, να πιάσει το Ολυμπιακό όριο και σε άλλο αγώνισμα.

Καλύτερος των προκριματικών ήταν ο Ιταλός Λούκα Ντε Τούλιο με 7:46.52, ενώ εκτός τελικού έμειναν ο κάτοχος του τίτλου Αχμέντ Χαφναουί (ο Τυνήσιος είχε αποκλειστεί και στα 400μ. και δεν δείχνει σε καθόλου καλή κατάσταση), αλλά και ο Γερμανός Φλόριαν Βέλμπροκ.

Tagged