Ν. Καραθανασόπουλος: «ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ στηρίζουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ και ΝΑΤΟ»

Ειδήσεις

Σκληρή κριτική τόσο στην κυβέρνηση όσο και σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τις θέσεις τους στην εξωτερική πολιτική, άσκησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, σχολιάζοντας την αντιπαράθεση που είχαν στη Βουλή με επίκεντρο τη συνέντευξη που έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον.

«Μόλις πριν δέκα μέρες, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν την σύμβαση με τη Σαουδική Αραβία για την παραμονή της συστοιχίας Πάτριοτ, αναδεικνύοντας ότι και τα τρία κόμματα στηρίζουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή. Αλήθεια, η συστοιχία των Πάτριοτ, στη Σαουδική Αραβία είναι για να διαφυλάσσει τα αμυντικά συμφέροντα της χώρας μας και να ενισχύει την αποτρεπτική της ικανότητα ή να την αποδυναμώσει;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραθανασόπουλος.

Όπως είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, «η αμυντική θωράκιση της Ελλάδας αδυνατίζει όταν η κυβέρνηση στέλνει οπλικά συστήματα στην Ουκρανία» και πρόσθεσε ότι κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής μόνο το κόμμα του ήταν αυτό που απαίτησε να μην σταλούν όπλα στην Ουκρανία και μάλιστα τα απαγορευμένα όπλα του «λευκού φωσφόρου».

«ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ συμφωνούν με αυτά τα ιμπεριαλιστικά σχέδια κι έχουν υπερψηφίσει τα εξοπλιστικά προγράμματα, τα οποία εντάσσονται στα σχέδια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ και δεν έχουν σχέση με την άμυνα της χώρας. Τι είδους αντιπολίτευση είναι αυτή που φοβούνται να πουν ποιοι είναι οι σύμμαχοι του Μητσοτάκη», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tagged