Λαρεντζάκης: «Τίποτε λιγότερο από την κατάκτηση του τροπαίου!»

Ειδήσεις Μπάσκετ

Στους ρυθμούς του προσεχούς Final-4 κινούνται τα πάντα πλέον στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, Με τους νταμπλούχους Ελλάδας να αδημονούν για τα κομβικά παιχνίδια της τελικής φάσης της Ευρωλίγκα που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο το τριήμερο 24-26 Μαϊου…

Δύο ημέρες πριν αναχωρήσει η αποστολή για το Βερολίνο και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης μίλησε για την «αποστολή» της ομάδας στο 3ο σερί Final Four της ιστορίας της.

Για τις πρώτες σκέψεις ενόψει του Final Four: «Δεν είναι πολλές. Πάμε εκεί ακόμα πιο έμπειροι, πιο πεινασμένοι για να φτάσουμε έως το τέλος».

Για τη Ρεάλ και αν υπάρχει στο μυαλό το περσινό χαμένο Final Four στο Κάουνας: «Σίγουρα περνάει από το μυαλό μας. Έχουμε ξαναπαίξει όμως φέτος με την Ρεάλ. Ξέρουμε όμως τις δυνατότητές της και τις αδυναμίες της. Πάμε εκεί ως ομάδα, ο καθένας να θυσιαστεί, να δώσει ότι μπορεί για να περάσουμε στον τελικό. Το παιχνίδι δεν είναι πολύ εύκολο».

Για τις διαφορές και ομοιότητες σε σχέση με πέρυσι: «Πάνω κάτω η ομάδα είναι στα ίδια επίπεδα. Υπάρχει εμπειρία από όλα τα παιδιά. Ο κόουτς δίνει αυτό που χρειάζεται με τις ομιλίες και την προπόνηση πριν από αυτό το τετραήμερο».

Για τις οριακές ήττες από τη Ρεάλ φέτος: «Γενικά όλη την χρονιά έχουμε απουσίες. Έχουμε πει πως όταν η ομάδα είναι πλήρης θα δούμε τελείως διαφορετικό Ολυμπιακό, κάτι που έγινε στον δεύτερο γύρο. Κάναμε ένα τρομερό σερί νικών. Ξέρουμε το μέγεθος της Ρεάλ. Θεωρώ ότι ματσάρουμε αρκετά καλά και υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία και ανυπομονησία να παίξουμε το παιχνίδι«.

Για το αν ισχύει ότι η επίθεση δίνει τις νίκες και η άμυνα τους τίτλους: «Είναι ένας συνδυασμός πιστεύω. Σίγουρα αυτά τα παιχνίδια τα κερδίζουν οι προσωπικότητες. Η ομάδα όμως μπορεί να διαχειριστεί μία δύσκολη κατάσταση μέσα στο παιχνίδι και να συνεχίσει. Αλλά αν τα παιχνίδια στο τέλος είναι κοντά θα κριθεί στις προσωπικότητες κάθε ομάδας».

Για το αν είναι διαφορετικά φέτος που ο Ολυμπιακός λογίζεται ως αουτσάιντερ: «Η πίεση πάντα υπάρχει. Η πίεση και το άγχος όμως πρέπει να σε κάνουν καλύτερο και να σου βγάζουν το ένστικτο της επιβίωσης. Πάμε για να διεκδικήσουμε τον τίτλο, δεν υπάρχει κάτι λιγότερο».

Για το επίπεδο του Final Four: «Είναι οι καλύτερες τέσσερις ομάδες ανά χρονιά. Αυτό γίνεται κάθε χρόνο. Είναι υψηλό το επίπεδο».

Για το αν θα ήταν πιο σωστό να υπάρχει σειρά αγώνων: «Η αλήθεια είναι ότι η σειρά των αγώνων δείχνει ποιος είναι καλύτερος σε βάθος χρόνου. Η καλύτερη ομάδα έχει περισσότερες πιθανότητες να περάσει. Προσωπική άποψη είναι ότι το Final Four έχει ιδιαίτερη αίγλη, είναι παιχνίδια νοκ-άουτ, μπορεί να γίνει οτιδήποτε, όλες οι ομάδες έχουν πιθανότητες να διεκδικήσουν τον τίτλο. Έχει την δικιά του ομορφιά η σειρά των αγώνων. Ήδη παίζουμε πολλά παιχνίδια μέσα στην χρονιά».

Tagged