Κοινή ανακοίνωση των Τμημάτων Φυσικής για τα θέματα των πανελλαδικών

Ειδήσεις

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν οι Πρόεδροι των Τμημάτων Φυσικής των Πανεπιστημίων της χώρας στην οποία εκφράζουν «τον πολύ έντονο προβληματισμό τους για τη λανθασμένη εικόνα που δίνουν για την Επιστήμη της Φυσικής τα θέματα των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων».

«Η επιλογή των θεμάτων δεν δημιουργεί το παραμικρό πρόβλημα αξιοπιστίας των Πανελλαδικών Εξετάσεων, δίνει όμως λανθασμένο μήνυμα για την Επιστήμη της Φυσικής και αποτρέπει τους μαθητές να επιλέξουν τα Τμήματα Φυσικής για τις σπουδές τους. Η Επιστήμη της Φυσικής αναζητά και δίνει επιστημονικές απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα της ανθρωπότητας. Προσφέρει συνεχώς νέα γνώση και λύσεις στα ζωτικής σημασίας προβλήματα, δημιουργώντας νέες ιδέες και ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην επιστήμη. Συνεπώς, δεν πρέπει να συνδέεται με την απαίτηση για ταχύτατη επίλυση εξεζητημένων ασκήσεων», αναφέρουν.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι πρόεδροι των Τμημάτων Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καθ. Αλεξάνδρα Ιωαννίδου, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης καθ. Νικόλαος Βόρδος, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθ. Έκτορας Νισταζάκης, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθ. Θεόδωρος Καρακασίδης, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθ. Σαμουήλ Κοέν, του Πανεπιστημίου Κρήτης καθ. Ανδρέας Ζέζας και του Πανεπιστημίου Πατρών καθ. Ανδρέας Καζαντζίδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tagged