ΚΚΕ: «Τα διαχρονικά προβλήματα του ΕΣΥ τα δημιούργησε η πολιτική που εφαρμόζει, συνεχίζει και κλιμακώνει η κυβέρνηση της ΝΔ»

Ειδήσεις

«Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης επισκεπτόταν το υπουργείο Υγείας, την ίδια ώρα όδευε προς το τυπογραφείο η διευκρινιστική απόφαση για την άσκηση ιδιωτικού έργου από τους γιατρούς του ΕΣΥ, αποδεικνύοντας ότι για την κυβέρνηση η λύση στα προβλήματα του ΕΣΥ είναι η μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίησή του. Αν ο κ. Μητσοτάκης ήθελε να λυθούν τα διαχρονικά προβλήματα του ΕΣΥ, θα προσλάμβανε μόνιμο προσωπικό, θα αύξανε την κρατική χρηματοδότηση, θα ενίσχυε την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που είναι διαλυμένη και γενικά το δημόσιο σύστημα υγείας και πρόληψης, καταργώντας τα προκλητικά προνόμια των ιδιωτικών ομίλων της υγείας» επισημαίνει σε σχόλιό του, το ΚΚΕ και καταλήγει:

«Για άλλη μια φορά ο κ. Μητσοτάκης φέρνει στα μέτρα του την πραγματικότητα, αφού ξεχνάει ότι τα “διαχρονικά προβλήματα του ΕΣΥ” τα δημιούργησε η πολιτική που εφαρμόζει, συνεχίζει και κλιμακώνει η κυβέρνηση της ΝΔ, την οποία μάλιστα ενώ είναι η αιτία του προβλήματος, την παρουσιάζει ως λύση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tagged