Καστρίτης: «Οι παίκτες μου είναι λιοντάρια!»

Ειδήσεις Μπάσκετ

 

Παρότι βρέθηκε πίσω με διψήφιες διαφορές για τρεις περιόδους από τον ΠΑΟΚ, ο Άρης έκανε επική ανατροπή στο τέταρτο δεκάλεπτο και επικράτησε 76-74, παίρνοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Μετά το ματς, ο Γιάννης Καστρίτης αποθέωσε τους παίκτες του για την κατάθεση ψυχής που έκαναν, ενώ μίλησε για τον Βασίλη Τολιόπουλο και την ικανότητά του να παίρνει τα μεγάλα σουτ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Σήμερα νιώθω την ανάγκη για πολλοστή φορά αλλά περισσότερο από κάθε άλλο παιχνίδι να συγχαρώ αυτά τα παιδιά. Πραγματικά δεν έχω λόγια. Είναι λιοντάρια, ό,τι κι αν γίνει από εδώ και πέρα στη σεζόν. Εύχομαι να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε κάθε παιχνίδι, ακόμη κι αυτά που δεν πάνε καλά. Είναι μια διαδικασία που μας κάνει καλύτερους. Τα παιδιά είναι παλικάρια, δίνουν το 100%. Ήταν το πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι με μεγάλη ενεργειακή κατανάλωση. Δεν ξεκίνησε καλά ο αγώνας για μας, προερχόμενοι από συνεχόμενες νίκες θα μπορούσε να πει κάποιος πως είχαμε έλλειψη κινήτρου, αλλά για ακόμη μια φορά γυρίσαμε το τσιπάκι. Τα παιδιά έδωσαν ό,τι είχαν.

Είναι πολλά τα παιχνίδια που βάσει αριθμών τα έχουμε κερδίσει, αλλά αυτό αποτυπώνει την ταυτότητα της ομάδας μας. Είμαστε μια οικογένεια, αγαπημένοι, θέλουμε να παίζουμε με περηφάνια κι ακόμη κι όταν δεν τα καταφέρνουμε, θα επιστρέφουμε πιο δυνατοί, στο επόμενο παιχνίδι ή στην επόμενη κατοχή. Πολλά ευχαριστώ στον κόσμο μας που μας στήριξε εδώ. Δεν ξέρω πόσο είναι εφικτό, αλλά πρέπει να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας και να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τον Παναθηναϊκό, να είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε πάνω στο παρκέ και να το ευχαριστηθούμε».

Για την απουσία του Γκάλινατ: «Από την αρχή της σεζόν είμαστε με δύο και τρεις τραυματίες στους αγώνες. Μας πονά, τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά αυτό. Χωρίς η απουσία του Γκάλινατ να είναι κάτι διαφορετικό, είμαστε μια ομάδα που στηρίζεται στο σύνολο και την ενέργεια. Δεν μεμψιμοιρούμε όμως, είναι τέτοια η στόφα της ομάδας, ο ένας για τον άλλο είναι εκεί και έχει αποδειχτεί ότι πάντα βρίσκουμε τη λύση».

Για την εμφάνιση του Τολιόπουλου: «Είναι ένας από τους παίκτες που έχουμε για τα μεγάλα σουτ. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για τους παίκτες υψηλού επιπέδου, να καταλαβαίνουν πότε είναι η στιγμή να πάρουν τα μεγάλα σουτ. Λίγοι είναι οι παίκτες που μπορούν να το κάνουν. Το έχει κάνει και ο Χάρελ, αλλά και ο Μποχωρίδης. Είμαστε ευλογημένοι γιατί έχουμε παιδιά να δώσουν τις λύσεις, αλλά και γιατί έχουμε το γκρουπ για να φέρουμε την κατάσταση ώστε να διεκδικούμε τη νίκη ως το τέλος».

Tagged