Διήμερο σεμινάριο από την Zero Stray Pawject, υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Ειδήσεις

Διήμερο σεμινάριο διοργανώνεται από την Zero Stray Pawject, το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με τη συνδρομή του Αρείου Πάγου, της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και με τη συμμετοχή της Ειδικής Γραμματείας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς με σκοπό την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών για δικαστές και εισαγγελείς όσον αφορά το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των ζώων, τη σύνδεση της κακοποίησης ζώων με την ενδοοικογενειακή βία, την κακοποίηση παιδιών αλλά ακόμη και το οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «η Ελλάδα είναι από μία από τις ελάχιστες χώρες που κατέστησαν τον βασανισμό και την φόνευση ζώου ως κακούργημα. Η ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία της δίωξης της ενεργητικής ή ακόμη και της παθητικής κακοποίησης των ζώων θα ωφελήσει συνολικά την ελληνική την κοινωνία. Οι αναφορές τέτοιων περιστατικών αυξάνονται ραγδαία με τους ειδικούς να μιλούν για τον σκοτεινό αριθμό της εγκληματικότητας και την κορυφή του παγόβουνου. Περισσότεροι από 13 ομιλητές τόσο από την Ελλάδα όσο και από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο θα προβούν σε σχετικές τοποθετήσεις».

Το διήμερο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαΐου 2024 στο Κέντρο της Αθήνας. Συντονίστρια του σεμιναρίου είναι η δημοσιογράφος Ιωάννα Μάνδρου. Το σεμινάριο χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τη Zero Stray Pawject και το Battersea, μια κορυφαία φιλανθρωπική οργάνωση για την ευζωία των ζώων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tagged