Διαδικτυακά οι εξετάσεις στα Πανεπιστήμια, στις υπό κατάληψη σχολές

Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Συνόδου των πρυτάνεων. Σύμφωνα με πληροφορίες η τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη, έγινε σε πολύ καλό κλίμα και οι πρυτάνεις συμφώνησαν ότι η καλύτερη λύση είναι να γίνουν διαδικτυακά οι εξετάσεις στις υπό κατάληψη σχολές για να μη χαθεί η εξεταστική και κατ’ επέκταση το εξάμηνο. Σε λίγο αναμένεται ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας.

Στη συνεδρίαση τέθηκαν όλα τα ζητήματα αναφορικά με τον μηχανισμό για την ψηφιακή διεξαγωγή των εξετάσεων αλλά και τη διασφάλιση της εγκυρότητας τους.

Σημειώνεται ότι υπό κατάληψη βρίσκονται 140 πανεπιστημιακές σχολές στη χώρα αντιδρώντας στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, με ορατό πλέον τον κίνδυνο να χαθεί το εξάμηνο. Η συνεδρίαση της συνόδου των πρυτάνεων, έγινε κατόπιν αιτήματος του υπουργού Παιδείας για να εξετάσουν εναλλακτικές λύσεις για τη διεξαγωγή των φοιτητικών εξετάσεων του εξαμήνου και κυρίως τη δυνατότητα να γίνουν εξ αποστάσεως, όπως έχει προτείνει με εγκύκλιό του το Υπουργείο Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια ξεκίνησε με διπλή κατεύθυνση η Εισαγγελία Πρωτοδικών που θέτει υπό έρευνα και όσους συμμετέχουν σε αυτές τις ενέργειες διαμαρτυρίας, αλλά και πρόσωπα στις διοικήσεις των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Οι πρυτανικές αρχές έχουν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο να χαθεί η εξεταστική περίοδος και κατ’ επέκταση και το εξάμηνο εξαιτίας των καταλήψεων. Οι φοιτητές που αντιδρούν στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.