Χανιά: Προφυλακίστηκαν οι δύο άνδρες, για την έκρηξη σε αυτοκίνητο αστυνομικού

Ειδήσεις

Προφυλακιστέοι, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκαν οι δυο κατηγορούμενοι για την επίθεση σε αυτοκίνητο αστυνομικού στα Χανιά την περασμένη Τρίτη στην περιοχή της Νέας Χώρας. Πρόκειται για δύο Έλληνες 55 και 57 χρόνων.

Η απόφαση ελήφθη μετά από πολύωρη απολογία των κατηγορουμένων, που ξεκίνησε νωρίς το πρωί της δευτέρας και ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 55χρονου δράστη, Αριστομένης Τζεβελέκος επεσήμανε ότι, “με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή αποφασίστηκε ως μέτρο δικονομικού εξαναγκασμού η προσωρινή κράτηση του πελάτη μου για 6 μήνες. Ο πελάτης μου αρνείται τις κατηγορίες και αναμένει την περάτωση της κύριας ανάκρισης. Από κει και πέρα να δικαστεί όταν θα έρθει η ώρα και να πει όσα έχει πει. Έκανε αίτημα πραγματογνωμοσύνης ότι ήταν και αυτός μαζί στο συμβάν. Δεν υπάρχει στοιχείο από τις κάμερες”.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της περασμένης Τρίτης στην πυλωτή διώροφης κατοικίας στην οδό Λεκανίδη στη νέα Χώρα εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός σε αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε αστυνομικός. Από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές στο αυτοκίνητο καθώς και σε δυο μηχανές.