Χάρης Ακριτίδης – Σκληρές κουβέντες για την Όλγα Κιουρτσάκη: «Έσερνε την Άντζελα από τη μύτη, απαιτούσε τα πάντα»

Κουτσομπολιό

Ο Χάρης Ακριτίδης πήρε θέση στη διαμάχη μεταξύ Άντζελας Δημητρίου και Όλγας Κιουρτσάκη.

«Η Ολγα έσερνε την Αντζελα από τη μύτη. Αυτή η “σιδηρά κυρία” του τραγουδιού, που κρατούσε στα χέρια της όλο το καλλιτεχνικό σχήμα και τράνταζε τις πίστες, ήταν “φτερό στον άνεμο” στα χέρια της κόρης της, την οποία λατρεύει παθολογικά. Σας το λέω με την ευθύνη ενός ανθρώπου που έμενε μαζί με την Άντζελα Δημητρίου από το πρωί που ξυπνούσαμε έως το βράδυ. Μόνο που δεν κοιμόμασταν μαζί! Τόσο κολλητή παρέα κάναμε. Ηταν η περίοδος που η Αντζελα έχασε αιφνίδια σε δυστύχημα τον αδερφό της και ούρλιαζε σαν τρελή στην παραλία της Μυκόνου», είπε αρχικά ο Χάρης Ακριτίδης.

Ο Χάρης Ακριτίδης είπε στη συνέχεια: «Εκεί, στην παραλία, πληροφορήθηκε τον θάνατο του αδερφού της και κατέρρευσε. Της κάναμε κάθε βράδυ ηρεμιστικές ενέσεις για να σταθεί στα πόδια της! Η Αντζελα είναι σπουδαία! Δοτική ως άνθρωπος και υποδειγματική μητέρα, στην κυριολεξία μάνα και παραμάνα! Η Ολγα τραγουδούσε τότε στο σχήμα μαζί μας. Βρισκόμαστε στη Μύκονο για την καλοκαιρινή περίοδο μαζί με τη Στέλλα Γεωργιάδου. Ηταν από τις ωραιότερες συνεργασίες. Η Αντζελα δεν ήταν μόνο μια υπέροχη καλλιτέχνιδα και συνεργάτιδα, αλλά κι ένας υπέροχος άνθρωπος. Δεν κρατούσε τίποτα για τον εαυτό της, παρά μόνο έδινε και αγαπούσε. Μπορεί να τη χαρακτηρίζουν κάποιοι στρυφνή και τρελή, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα που έζησα εγώ».

Ο Χάρης Ακριτίδης ανέφερε επίσης: «Η Αντζελα ήταν μία μητέρα που έδινε περισσότερη αγάπη απ’ όση μπορεί να δώσει ένας γονιός στο παιδί του. Κι αυτό δεν το έκανε γιατί η Ολγα μεγάλωσε χωρίς πατέρα, αλλά γιατί έτσι της έβγαινε. Την είχε σαν μπιμπελό. Ο,τι ήθελε η Ολγα. Και η Ολγα το μόνο που έκανε αφού ξυπνούσε είναι να ζητά και να απαιτεί τα πάντα και να έχει την Αντζελα του χεριού της. Γι’ αυτό τώρα δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο ξεχνά όλα αυτά που έκανε η μητέρα της! Παρότι δεν κάνει δηλώσεις, αλλά μιλάει διαμέσου του δικηγόρου της, γιατί δεν πέφτει στην αγκαλιά της μητέρας της να της ζητήσει συγγνώμη; Και να της προσφέρει ξανά τα εγγονάκια της, που η Αντζελα -απ’ όσο γνωρίζουμε όλοι στον καλλιτεχνικό χώρο- έχει παθολογική αγάπη και τρελαίνεται γι’ αυτά. Τα θεωρεί δυο φορές παιδιά της.

Ο Χάρης Ακριτίδης πρόσθεσε στη συνέχεια: «Ο,τι δεν κατάφερε να δώσει στον γιο της, που δεν μπόρεσε ποτέ να τον αγκαλιάσει στην τρυφερή ηλικία ως μάνα, γιατί έτσι τα έφερε η σκληρή ζωή, την έκανε ακόμα πιο δοτική σε όλους! Νομίζω πως είναι ιεροσυλία να καταδικάζουν την Αντζελα, ακόμα κι αν έχει πάθη σε ορισμένα πράγματα που την κατηγορούν, και δεν είμαι εγώ αυτός ο οποίος θα τα αναφέρει! Κανένας δεν έχει δικαίωμα να μιλάει για την ιδιωτική ζωή και την προσωπικότητα ενός ανθρώπου. Η σχέση με την κόρη της είναι τόσο γνωστή στον καλλιτεχνικό κόσμο, που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι είναι μοναδική μάνα!».

Κλείνοντας, ο Χάρης Ακριτίδης είπε: «Ασφαλώς δεν γνωρίζω τα οικογενειακά τους -σε σχέση με τον γαμπρό της τον Φώτη, αλλά και την κόρη της μετά τον γάμο τους-, αλλά έχω κι εγώ παιδιά και θα μιλήσω ως πατέρας. Δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να μη συγχωρήσω το παιδί μου και να μην πέσω εγώ στην αγκαλιά του, ακόμα κι αν έχω κάνει λάθος ή έχει κάνει λάθος εκείνο. Πόσο περισσότερο στην περίπτωση της Αντζελας, που έχει δώσει τόση αγάπη και της συγχωρούνται ακόμα και τα μικρά ή και μεγάλα ατοπήματα! Πάνω απ’ όλα είναι μάνα και, όπως σας είπα και παραπάνω, μάνα και παραμάνα!».