Αλεξανδρούπολη: Σε έκθεση φωτογραφίας μαθητών του Ειδικού Σχολείου και του ΕΕΕΕΚ ξεναγήθηκε η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Ειδήσεις

Σε έκθεση φωτογραφίας με θέμα τις αρχαιότητες του νομού Εβρου μέσα από τα μάτια των παιδιών του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου και του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Αλεξανδρούπολης ξεναγήθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Την ξενάγηση έκαναν οι ίδιοι οι μαθητές, συνοδευόμενοι από καθηγητές και τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Ιωάννη Ζαμπούκη.

Τις φωτογραφίες συνόδευαν κείμενα με πληροφοριακά στοιχεία για τις αρχαιότητες και η κυρία Σακελλαροπούλου χαρακτήρισε πολύ όμορφα τα εκθέματα και συνεχάρη τους μαθητές για τη δουλειά που έκαναν.

Ο δήμαρχος μίλησε για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία, την οποία στήριξε και ο Δήμος.

Οι διευθυντές του Ειδικού Σχολείου, Δημήτρης Μαλκόπουλος, και του ΕΕΕΕΚ, Αθανάσιος Δημαράς, και οι καθηγήτριες Πληροφορικής, Ελένη Χατζηκαλλινικίδου, και Φυσικής Αγωγής, Σιμέλα Ξανθοπούλου, που ήταν υπεύθυνες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, μας είπαν ότι δέκα μαθητές ταξίδεψαν για δυο χρόνια σε όλο το νομό Έβρου και τράβηξαν περίπου 600 φωτογραφίες σε αρχαιολογικούς χώρους, βιώνοντας μια μοναδική εμπειρία.

Η έκθεση βρίσκεται έξω από την αίθουσα που διεξάγεται το συνέδριο με θέμα “Κλιματική Ανθεκτικότητα και τοπική κοινωνία”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tagged