Βουλγαρία – ΒΤΑ: Μείωση των Ρώσων ιδιοκτητών εξοχικών κατοικιών στην ακτή στη Μαύρη Θάλασσα, αύξηση των Βούλγαρων και Δυτικών αγοραστών

Ειδήσεις

Η “μικρή Ρωσία” είναι πίσω από τη “νεαρή Βουλγαρία και τη “γηράσκουσα Ευρώπη” στην αγορά εξοχικών κατοικιών κατά μήκος της βουλγαρικής ακτής στη Μαύρη Θάλασσα. Οι μισοί αγοραστές των παραθαλάσσιων εξοχικών διαμερισμάτων είναι Βούλγαροι έως 30 ετών με υψηλό εισόδημα και εργάζονται κυρίως στον τομέα της πληροφορικής, οι υπόλοιποι είναι συνταξιούχοι από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ολλανδία.

Οι κατοικίες δύο δωματίων σε περιφραγμένες κοινότητες έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση και οι μέσες τιμές αρχίζουν από 1.900 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Τα έξοδα συντήρησης στις περιφραγμένες κοινότητες δεν εκπλήσσουν πλέον τους αγοραστές, οι οποίοι επί του παρόντος τείνουν να ξοδεύουν 60-70 λέβα τον μήνα για τις εργασίες συντήρησης στις πισίνες, τα γυμναστήρια και τις παιδικές χαρές. Ουκρανοί επενδυτές εισέρχονται στη νεόδμητη παραθαλάσσια αγορά κατοικιών στη Βουλγαρία.

Την εικόνα αυτή της βουλγαρικής παραθαλάσσιας αγοράς ακινήτων στην κορύφωση του καλοκαιριού παρουσίασαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Ένωσης Ακινήτων Ατανάς Αργκίροφ και Στέφκα Κάλτσεβα σε συνέντευξη στο BTA.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tagged