Β. Κεχαγιά: «Το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να ρίξει σκιές, βάζοντας ερωτήματα αόριστα να πλανώνται στην ατμόσφαιρα»

Ειδήσεις

«Το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να ρίξει σκιές, βάζοντας ερωτήματα αόριστα να πλανώνται στην ατμόσφαιρα» σχετικά με τη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημείωσε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά σε συνέντευξή της στο Real FM, καλώντας το Μέγαρο Μαξίμου να απαντήσει αν βρίσκει κάτι «μεμπτό».
«Αν η Νέα Δημοκρατία έχει να καταλογίσει, με βάση τα περιουσιακά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χθες, οτιδήποτε στον κ. Κασσελάκη, ας το πει ευθαρσώς. Εμείς, στον αντίποδα, έχουμε να πούμε κάποια πράγματα στη Νέα Δημοκρατία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η Β. Κεχαγιά έκανε λόγο για «αδηφάγα ανάγκη της Νέας Δημοκρατίας να κανιβαλίζει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ» και τόνισε ότι αναμένει «από τον πρωθυπουργό να συμπληρώσει το αντίστοιχο excel και να μας δείξει ποια είναι η περιουσιακή του κατάσταση για το 2022 και κυρίως για το 2023, ώστε ο ελληνικός λαός, αφού φτάσαμε σε αυτό το σημείο, να κάνει άμεσα τη σύγκριση μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών».

« H NΔ έχει κάνει 192.000 ευρώ διαφήμιση τον τελευταίο μήνα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει 24 χιλιάδες ευρώ και πιο κάτω βλέπω το ΠΑΣΟΚ με 16 χιλιάδες ευρώ και μετά τη Νέα Αριστερά. Υπάρχει μια τεράστια διαφορά και με βάση τα δεδομένα που όλοι γνωρίζουμε, ότι η ΝΔ χρωστάει περί το μισό δισ. ευρώ στις ελληνικές τράπεζες, πώς έχει η ΝΔ τη δυνατότητα, πρώτον, να πληρώνει τον γνωστό ”γκουρού” της επικοινωνίας, τον κ. Γκρίνμπεργκ, χωρίς να μας λέει ποιος τον πληρώνει και πόσο πληρώνεται; Δεύτερον, να μας πει η ΝΔ τι ρύθμιση έχει κάνει με τις τράπεζες και το δάνειό της δεν αποπληρώνεται ή δεν εξοφλείται ποτέ; Είναι στο διηνεκές; Για πόσες δεκαετίες είναι αυτό το δάνειο της ΝΔ, το οποίο λογικά δεν θα αποπληρωθεί ποτέ; Και υπ’ αυτή την έννοια, αφού είναι καταχρεωμένη η ΝΔ, πώς έχει τη δυνατότητα να κάνει αυτή τη δαπανηρή επικοινωνιακή καμπάνια; Αυτά τα ερωτήματα θέτουμε», σημείωσε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Νωρίτερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, η Βούλα Κεχαγιά τόνισε μεταξύ άλλων: «Αφού θέλουμε να κάνουμε τις συγκρίσεις και να τις κάνουμε όλες, εγώ θα έλεγα να τις κάνουμε για όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Ο κ. Κασσελάκης παρουσίασε τα περιουσιακά του στοιχεία για το 2023. Γιατί τώρα έγινε πολιτικός, δεν ήταν εδώ, ήταν απλώς επιχειρηματίας. Ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν, επειδή δεν έχουμε τα περιουσιακά του στοιχεία μετά το 2021, θα διευκόλυνε τη δημόσια συζήτηση αν συμπλήρωνε το excel που του έχουμε αποστείλει και να γίνει μια αντιπαραβολή των στοιχείων της ακίνητης περιουσίας, και όχι μόνο, του κ. Κασσελάκη αλλά και των στοιχείων της ακίνητης περιουσίας και όχι μόνο, και των καταθέσεων, του κ. Μητσοτάκη».

Απαντώντας στον κυβερνητικό ισχυρισμό ότι ο κ. Κασσελάκης παραδέχεται ότι παρανόμησε, όταν εξελέγη αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενώ δεν είχε απαλλαγεί από τη συμμετοχή του στην εταιρεία Osios, η κυρία Κεχαγιά υπενθύμισε πως «ήδη από τον χειμώνα, όταν ξεκίνησαν τα δημοσιεύματα για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Κασσελάκη -υπήρξε και παρέμβαση εισαγγελική-, ο κ. Κασσελάκης είχε δηλώσει ότι αν έχει παραβιάσει τη νομοθεσία θα παρουσιαστεί ενώπιον του εισαγγελέα και θα δώσει όλες τις δέουσες εξηγήσεις» και τόνισε: «Κι αυτό προτίθεται να κάνει εφόσον κληθεί».

«Αν δεν απατώμαι, το αίτημα για την παρουσίαση του πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη τις τελευταίες ημέρες ήταν από κάθε κανάλι, από κάθε μέσο ενημέρωσης -δεν έχει συμβεί να βγω και να μην ερωτηθώ- και φυσικά από τα πολιτικά κόμματα, με τελευταίο τη ΝΔ όπου ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία. Αυτή τη στιγμή λοιπόν, από τη στιγμή που άνοιξε ο ασκός του Αιόλου, θα πρέπει να δείξουμε όλοι πού βρισκόμαστε», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tagged