Β. Κεχαγιά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ενωμένος πρέπει να προχωρήσει μπροστά ως η αξιόπιστη πολιτική δύναμη»

Ειδήσεις

«Στα όργανα του κόμματος θα συζητηθούν όλα τα θέματα που θα θέσει η ηγεσία αλλά κι εκείνα που θα θέσουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ», «δεν χωρά αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ενωμένος πρέπει να προχωρήσει μπροστά ως η αξιόπιστη πολιτική δύναμη που μπορεί να οδηγήσει τον κ. Μητσοτάκη στην έξοδο από την εξουσία. Για το καλό της χώρας και των πολιτών της», σημειώνει η Βούλα Κεχαγιά σε συνέντευξη της στην κυριακάτικη Real.

Τονίζει ότι «απαιτούνται ψυχραιμία από όλους μας και διάθεση για ουσιαστικό διάλογο» και σε ό,τι αφορά το κείμενο των 87 στελεχών, αναφέρει ειδικότερα: «Ας σταθούμε στη δήλωση της κυρίας Όλγας Γεροβασίλη και άλλων βουλευτών που έχουν υπογράψει την επιστολή πως το περιεχόμενό της δεν θέτει ζήτημα αμφισβήτησης της προεδρίας Κασσελάκη».

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επαναλαμβάνει ότι «οι αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη στον ‘δικό μου ΣΥΡΙΖΑ’ δεν συνδέονται με κάποια ιδιοκτησιακή διάθεση του προέδρου». «Σχετίζονται», αναφέρει, «με την προσωπική του θεώρηση για το πώς πρέπει να προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, πώς πρέπει να λειτουργεί, πώς πρέπει να ανασυγκροτηθεί, πώς μπορεί να γίνει ένα ελκυστικός πολιτικός φορέας και πώς πρέπει να νοικοκυρευτούν τα οικονομικά του, ούτως ώστε να είναι έτοιμος χωρίς εξαρτήσεις και με ένα αξιόπιστο και πλήρες κυβερνητικό πρόγραμμα να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας».

Σημειώνει για τις αναφορές σε «μαύρο χρήμα» ότι «από την πρώτη στιγμή διασαφηνίστηκε ότι οι αναφορές δεν αφορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ και την περίοδο προεδρίας του Αλέξη Τσίπρα» και πως «η συγκεκριμένη επισήμανση σε ‘μαύρο χρήμα’ έγινε ακριβώς για να δείξει ότι σε αντίθεση με πρακτικές που ακολουθούν άλλα κόμματα ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ποτέ δεν θα επιλέξει αυτές τις οδούς για να στηρίξει την οικονομική του λειτουργία». Επισημαίνει ότι είχε προηγηθεί κατάθεση τροπολογίας του ΣΥΡΙΖΑ για ανάρτηση στη «Διαύγεια» όχι μόνο των ισολογισμών των κομμάτων αλλά και των ρυθμίσεων των χρεών τους και πως η ΝΔ απέρριψε την πρόταση, όπως αρνείται την πρόταση Κασσελάκη για οικονομικό έλεγχο σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ από ανεξάρτητους ορκωτούς λογιστές. «Το ότι δεν ανταποκρίνεται θετικά, λέει από μόνο του πολλά», σχολιάζει.

Ερωτηθείσα για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της Αυγής και την οικονομική κατάσταση του κόμματος, αναφέρει: «Καταβάλλονται προσπάθειες ούτως ώστε να εξευρεθούν χρήματα για να πληρωθούν οι μισθοί των εργαζόμενων στα κομματικά μέσα και στην Κουμουνδούρου. Η μέριμνα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως τώρα ήταν να καταβάλλονται πρώτα οι μισθοί στην εφημερίδα, το ραδιόφωνο και το site της Αυγής χωρίς να υπάρχει καθυστέρηση ούτε μιας ημέρας κι έπειτα να καλύπτονται οι λειτουργικές ανάγκες, τα έξοδα και οι μισθοί στο κόμμα. Αυτό ενώ ήδη από τον προηγούμενο χειμώνα ήταν γνωστή η κακή οικονομική κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ». Αναφέρει ότι η καταβολή των μισθών στους εργαζόμενους στα ΜΜΕ του κόμματος ως προτεραιότητα δεν άλλαξε ούτε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στην οποία κάναμε από επιλογή και ανάγκη συγχρόνως την πιο ισχνή προεκλογική καμπάνια που θα μπορούσε να υπάρξει. Οι πόροι εξαντλήθηκαν. Φθάσαμε στο μηδέν». Η κ. Κεχαγιά προσθέτει ότι «παρ’ όλα αυτά γίνονται όπως διαπιστώνετε κι εσείς, προσπάθειες να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, δεν προβλέπονται σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΣ της ‘Αυγής’ απολύσεις και ο βασικός μέτοχος θα φροντίσει για την υποστήριξη της Αυγής της Κυριακής που παραμένει ως τίτλος, του site avgi.gr και του ραδιοφώνου ‘Στο Κόκκινο’». Στο σχόλιο ότι η είδηση για την αναστολή του καθημερινού φύλλου «έσκασε σα βόμβα», απαντά παραπέμποντας «στα δημοσιεύματα του Ιανουαρίου του 2022 για την τύχη του καθημερινού φύλλου της ‘Αυγής’ αλλά και σε δηλώσεις (τότε) κορυφαίων παραγόντων της Κουμουνδούρου περί αναστολής της ημερήσιας έκδοσης της εφημερίδας».

Στο ερώτημα αν θεωρεί πως κάποιοι απεργάζονται σενάρια με άλλους ‘πρωταγωνιστές’ για την ηγεσία τυχόν νέου φορέα από μια συνεργασία των προοδευτικών κομμάτων, αναφέρει ότι «η όποια συζήτηση ανάμεσα στα προοδευτικά κόμματα πρέπει να έρθει ως απαίτηση της βάσης και όχι ως αξίωση διαφόρων συστημάτων». Επαναλαμβάνει ότι «με σαφήνεια ο Στ. Κασσελάκης έχει μιλήσει για από κοινού κατάθεση προτάσεων Νόμων σε επίπεδο βουλής και για συμπορεύσεις σε συνδικάτα, κοινωνικούς φορείς και επιμελητήρια» και πως «εφόσον το αίτημα της κοινωνίας, δηλαδή της βάσης φθάσει στην κορυφή με τη διαδικασία από κάτω προς τα πάνω τότε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα είναι παρών στις εξελίξεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tagged