Τσούμπερ: «Θέλω να αφήσω το αποτύπωμά μου και σε αυτό το τουρνουά!»

Ειδήσεις Ποδόσφαιρο

Η εθνική Ελβετίας προετοιμάζεται για τον προημιτελικό με την Αγγλία με τον Στίβεν Τσούμπερ της ΑΕΚ να είναι στην αποστολή των Ελβετών και τον Μουράτ Γιακίν να του δίνει χρόνο συμμετοχής στον προηγούμενο αγώνα με την Ιταλία.
Ο Ελβετός μεσοεπιθετικός μιλώντας σε Ελβετούς δημοσιογράφους ανέφερε μεταξύ άλλων ότι θέλει να αφήσει το σημάδι του και σε αυτό το τουρνουά, όπως και στο προηγούμενο Euro που ήταν πρώτος σε ασίστ σε όλο το τουρνουά.
Αρχικά για την παρουσία του στο Euro ο Τσούμπερ ανέφερε: «Θέλω πραγματικά να αφήσω το αποτύπωμά σε αυτό το τουρνουά. Ήξερα για τον ρόλο μου πριν από το τουρνουά, είναι πάντα καλύτερα να μπαίνεις ως αλλαγή όταν το σκορ σου ήταν 2-0 αντί για 0-2».

Για τη «γενιά» του και όσα έζησαν: «Όλοι παίξαμε μαζί όταν ήμασταν νεαροί. Γι’ αυτό ξέρουμε πολύ καλά τα θετικά και τα αρνητικά μας. Αυτό μας βοηθά να λέμε πράγματα που μπορεί να μας πληγώνουν, αλλά τελικά μας βοηθούν όλους. Αυτή είναι η μεγάλη δύναμη της ομάδας μας. Στο ποδόσφαιρο, η ηλικία πλέον δεν παίζει ρόλο. Μετράει η ποιότητα των παικτών».
Για την πρόκριση κόντρα στη Γαλλία στα πέναλτι στο Euro 2020: «Τότε, νιώθαμε ήδη στο παιχνίδι ότι μπορούσαμε να πετύχουμε κάτι μεγάλο. Νιώθαμε ότι παίζουμε ένα απόλυτα φυσιολογικό παιχνίδι. Θυμάμαι ότι έλαβα τόσα πολλά βίντεο από τη χώρα μας μετά το παιχνίδι. Δεν είναι σύνηθες για εμάς τους Ελβετούς να δείχνουμε τα αισθήματά μας και την περηφάνια μας για την πατρίδα μας με τέτοιο τρόπο».

Tagged