Θ. Γλαβίνας: «Απέναντι στη ΝΔ χρειάζεται πολιτική και σχέδιο, όχι μεταφυσική και θαυματοποιούς»

Ειδήσεις

Σχετικά με τη συμμετοχή του Φρέντι Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας σχολίασε στην πρωινή εκπομπή του ACTION24 αν «υπήρχε ομοφωνία στο κυβερνών κόμμα για την υποψηφιότητά του, καθώς, μεταξύ άλλων, ο κ. Γεραπετρίτης και η κ. Παπαδοπούλου ήταν αρνητικοί».

Ο κ. Γλαβίνας σημείωσε ότι «τα κίνητρα της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι ούτε εθνικά, ούτε ευρωπαϊκά, αλλά δυστυχώς καθαρά ψηφοθηρικά. Χρειάζονται τον κ. Μπελέρη για να καλύψουν δημοσκοπικά κενά, καθώς στο Μαξίμου διαπιστώνουν ότι η Νέα Δημοκρατία χάνει διαρκώς στις μετρήσεις».

Τόνισε ότι η κυβέρνηση έπρεπε να διεκδικεί την απελευθέρωση του κ. Μπελέρη και όχι να τον εργαλειοποιεί. «Ο κ. Μπελέρης είναι χρήσιμος ως δήμαρχος Χειμάρρας, με την παρουσία του στην ελληνική μειονότητα της Αλβανίας και για αυτό εκλέχτηκε. Η Νέα Δημοκρατία μπροστά στη δημοσκοπική της πτώση εκβιάζει πολιτικά με αυτήν την υποψηφιότητα», υπογράμμισε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος υπενθύμισε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει δώσει αγώνα με σεβασμό απέναντι στα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας» και πως «μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να βάλει φραγμό απέναντι στις πρακτικές και τους πολιτικούς εκβιασμούς των κυβερνητικών στελεχών, που μιλούν για αστάθεια στη χώρα, αν δεν ψηφιστεί η Νέα Δημοκρατία».

Αναφορικά με τις αναφορές του κ. Κασσελάκη στις ΗΠΑ, για τη βάφτισή του, ο κ. Γλαβίνας σημείωσε ότι «η κεντροαριστερά και η αντιπολίτευση δεν έχουν ανάγκη τη μεταφυσική ή κάποιους νέους θαυματοποιούς, αλλά έχουν ανάγκη από ουσιαστική πολιτική και σχέδιο. Αυτό κάνει το ΠΑΣΟΚ. Νομίζω ότι ο κ. Κασσελάκης κάνει κάτι διαφορετικό, που δεν ξέρω αν εντάσσεται πια στα όρια της κεντροαριστεράς. Αυτό μένει να το πουν και οι ψηφοφόροι».

Πρόσθεσε ακόμη, ότι «ο μεταφυσικός ΣΥΡΙΖΑ δίνει πάτημα στη Νέα Δημοκρατία ώστε να μην υπάρχει διάλογος για τα σοβαρά ζητήματα, όπως το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία διερευνά αν έγινε χειραγώγηση διαγωνισμών ψηφιακών έργων ύψους 2,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, τα οποία και κατέληξαν σε 10 μόλις εταιρείες στην Ελλάδα, αλλά και για το αν η αισχροκέρδεια και το κόστος ζωής έχει ακριβύνει τόσο πολύ συγκριτικά με άλλες χώρες, που ενώ εκεί ο πληθωρισμός πέφτει, στην Ελλάδα ανεβαίνει και οι τιμές των τροφίμων αυξάνονται όλο και περισσότερο, με την καθημερινότητα να δυσκολεύει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tagged