Τατιάνα Μπλάτνικ: Το ταξίδι στο μέρος όπου μεγάλωσε ο πατέρας της που αυτοκτόνησε όταν ήταν 7 ετών

Κουτσομπολιό

Η Τατιάνα Μπλάτνικ ήταν μόλις 7 ετών, όταν ο πατέρας της έφυγε από τη ζωή επιλέγοντας τον δρόμο της αυτοκτονίας. Η Τατιάνα Μπλάτνικ δεν πρόλαβε να τον γνωρίσει και να τον ζήσει όσο ήθελε.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν τον αγάπησε.

Η Τατιάνα Μπλάτνικ τα τελευταία 24ωρα βρίσκεται στη Σλοβενία, στον τόπο γέννησης του πατέρα της και μίλησε για αυτή της την επίσκεψη μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

«Επιτέλους έφτασα στη Σλοβενία – στη μαγική πόλη του Μάριμπορ, επίσης τη γενέτειρα του πατέρα μου και την αρχή ενός θεραπευτικού ταξιδιού στις ρίζες μου. Κατάφερα μάλιστα να δω και να αγγίξω την κολυμπήθρα στην οποία βαφτίστηκε ο πατέρας μου (βρίσκεται ακόμα στον καθεδρικό ναό).

Καμία εικόνα, βίντεο ή λέξη δεν μπορεί να περιγράψει τη σειρά των αναμνήσεων που συνέβησαν σε αυτό το ταξίδι και ερωτεύτηκα απόλυτα το Μάριμπορ.

Με το που έφτασα, με υποδέχτηκε ο δυναμικός, γοητευτικός δήμαρχος του Μάριμπορ, Saša Arsenovič, και με παρέσυρε σε μια ξενάγηση στην πόλη. Συνάντησα τον αρχιτέκτονα πίσω από το νέο πολιτιστικό κέντρο που κατασκευάζεται, είδα τον απίστευτο πεζόδρομο που έχει κατασκευαστεί κατά μήκος του ποταμού Drava, ο οποίος δίνει μια αίσθηση ηρεμίας, γαλήνης και εμπνέει έναν ενεργό και υγιεινό τρόπο ζωής.

Στη συνέχεια, με τίμησε ένα πολύ σπάνιο μπουκάλι από το παλαιότερο κρασί στον κόσμο που δόθηκε σε λίγους αξιωματούχους όπως ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ, η Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ και ο Δαλάι Λάμα ???? … οι πρώτες μου ώρες στο Μάριμπορ ήταν μόνο η αρχή του να ερωτευτώ ένα μέρος που με φώναζε και από το οποίο προέρχεται το όνομα της οικογένειάς μου (και φυσικά – το φαγητό, τα βότανα, το μέλι… ). Αυτό αξίζει περισσότερα από ένα post οπότε – θα έχουμε δύο! Και θα επιστρέψουμε, σας ευχαριστούμε όλους για το θερμό σας καλωσόρισμα», έγραψε η Τατιάνα Μπλάτνικ στη λεζάντα των φωτογραφιών που ανάρτησε.

Η Τατιάνα Μπλάτνικ, πριν από δύο χρόνια είχε μιλήσει στην εκπομπή «Πάμε Δανάη», για το ψυχικό τραύμα που της άφησε η αυτοκτονία του πατέρα της.

«Έχασα τον πατέρα μου όταν ήμουν 7 ετών, αυτοκτόνησε. Αυτό είναι ένα προσωπικό ταξίδι για και μία προσωπική δέσμευση. Αυτό είναι κάτι για το οποίο κανείς δεν μιλάει. Και όταν βγήκα να το πω και πολλοί άνθρωποι μου είπαν “Τατιάνα μην το κάνεις. Δεν χρειάζεται να μοιράζεσαι αυτά τα πράγματα, αυτό είναι για το σπίτι”. Αλλά η αλήθεια είναι πως 800 χιλιάδες άνθρωποι αυτοκτονούν κάθε χρόνο. Αυτό σημαίνει 1 άνθρωπος κάθε 30 δευτερόλεπτα. Δεν χρειάζεται να αποτελεί τόσο βάρος συνέχεια. Αλλά δεν ήτα τόσο η πράξη που με , ήταν η σιωπή γύρω από αυτή. Ευχαριστώ την οικογένειά μου που σχεδόν μου έδωσε την άδεια να πω Τατιάνα βγες εκεί έξω, μίλα στον κόσμο και βεβαιώσου ότι κανείς δεν υποφέρει. Αν μπορείς να βοηθήσει έναν άνθρωπο», είχε πει η σύζυγος του πρίγκιπα Νικόλαου.

«Μέχρι τα 14 μου δεν γνώριζα πως ο πατέρας μου έχει αυτοκτονήσει, το έμαθα στα 17. Αλλά το να μιλήσω ανοιχτά το ένιωσα λίγο μετά τα 20. Πήγα στο Πανεπιστήμιο και έγραψε την πτυχιακή μου εργασία στην Κοινωνιολογιά με θέμα την αυτοχειρία. Ήμουν ανοιχτή σε αυτό το θέμα, αλλά νομίζω ότι υπάρχει ακόμη ντροπή για αυτό», κατέληξε η Τατιάνα Μπλάτνικ.