ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Για ακόμα μία φορά, ο κ. Μητσοτάκης επέδειξε τη γνωστή «αλαζονεία του 41%»

Ειδήσεις

Για την «γνωστή αλαζονεία του 41» κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σχολιάζοντας την συνέντευξη που παραχώρησε ο πρωθυπουργός στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: “Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε απαξιωτικά για τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την καταπολέμηση της ακρίβειας, την ώρα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός προσπάθησε, κατ΄ εντολή των ακριβοπληρωμένων επικοινωνιολόγων του, να προσποιηθεί ότι κατανοεί πως τα ελληνικά νοικοκυριά δοκιμάζονται”.

Εξήγησε ότι “επιχείρησε ανεπιτυχώς να δικαιολογηθεί για τον χυδαίο χαρακτηρισμό ‘εισαγόμενος’ κατά του Στέφανου Κασσελάκη, αναφέροντας ότι ‘καλό είναι να αποφεύγονται οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί’. Μια ‘αυτοκριτική’ με καθυστέρηση και περισσή υποκρισία”.

Συνεχίζοντας υποστηρίζει ότι “η αλαζονεία, από την άλλη, δεν μπορεί να κρύψει τη συνειδητοποίηση της διαρκούς φθοράς της κυβέρνησης της ΝΔ. Γι αυτό και ο κ. Μητσοτάκης, βάζοντας τον πήχη των ευρωεκλογών στο σημείο της αντίστοιχης αναμέτρησης του 2019, όταν το κόμμα του είχε καταγράψει 33%, έσπευσε εκ προοιμίου να προεξοφλήσει την μεγάλη πτώση της ΝΔ, σε σύγκριση με τις εθνικές κάλπες του περασμένου καλοκαιριού”.

Κατηγορεί ακόμη τον πρωθυπουργό ότι στο θέμα της αντιμετώπισης της Ακροδεξιάς “πάτησε πάλι σε δύο βάρκες: από τη μία εμφάνισε εαυτόν ως πολέμιο της ‘ακροδεξιάς πολυκατοικίας’ και του φασισμού, παρότι πριν από λίγες ώρες ο Τάκης Θεοδωρικάκος απαντούσε ξεκάθαρα ‘ναι’ στην ερώτηση αν η ΝΔ θέλει τις ψήφους εκείνων που στήριξαν τους νεοναζί ‘Σπαρτιάτες’. Από την άλλη προσπαθεί να κλείσει το μάτι στα ακροατήρια ‘δεξιά της ΝΔ’, επιδιδόμενος με μεγαλοστομίες στο αγαπημένο σπορ της δεξιάς, το εμπόριο πατριωτισμού, προστασίας των συνόρων, τάξης και ασφάλειας. Και απαντώντας με μισόλογα για το αν τελικά ο ίδιος θέλει ή όχι τις ψήφους αυτές”.

Αναφέρεται και στις απαντήσεις που έδωσε ο πρωθυπουργός για τα Τέμπη και για την ακρίβεια: “Αντιμέτωπος με την οργή της κοινωνίας για την επιχείρηση συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών, αναγκάστηκε να ψελλίσει ότι η Εξεταστική Επιτροπή άφησε ‘άσχημη γεύση’. Ωστόσο, επανέλαβε τα περί θεωριών συνωμοσίας, προσβάλλοντας εκ νέου

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tagged