Συνελήφθη και κρατήθηκε στο αεροδρόμιο του Μονάχου ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ

Κουτσομπολιό

Μια δυσάρεστη έκπληξη είχε την Τετάρτη ο διάσημος ηθοποιός Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ όταν συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση στο αεροδρόμιο του Μονάχου. Ο κινηματογραφικός αστέρας παρέλειψε να δηλώσει ένα ρολόι που είχε στην κατοχή του στις τελωνειακές Αρχές του αεροδρομίου στην Βαυαρία.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο σταρ του Χόλιγουντ κρατήθηκε στην νότια Γερμανία για ένα πολύτιμο ρολόι που σκόπευε να πουλήσει.

Σε βάρος του πρώην κυβερνήτη της Καλιφόρνια ξεκίνησαν οι γερμανικές Αρχές ποινική διαδικασία για φοροδιαφυγή. Όφειλε να δηλώσει στο Τελωνείο το ρολόι και να καταβάλει φόρο, καθώς το εν λόγω αντικείμενο θα παραμείνει εντός ΕΕ.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild που αποκάλυψε την υπόθεση, ο Σβαρτσενέγκερ επρόκειτο να πουλήσει την Πέμπτη σε δημοπρασία το ρολόι κατά την διάρκεια δείπνου στο διάσημο μέρος για σκι Κίτζμπιχελ της Αυστρίας.

Στην εκδήλωση αναμένεται να δημοπρατηθούν έργα τέχνης και αντικείμενα υψηλής αξίας και τα χρήματα θα δοθούν για την εκπόνηση σχεδίων του διάσημου ηθοποιού για το κλίμα.