Συνάντηση Ν. Ανδρουλάκη με την επιτροπή πλημμυροπαθών Φαρκαδόνας Τρικάλων

Ειδήσεις

Με τον δήμαρχο Φαρκαδόνας και το συντονιστικό της Επιτροπής Πλημμυροπαθών συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ολοκληρώνοντας τη περιοδεία του στη Θεσσαλία.

«Η Ελλάδα πρέπει να στρίψει γρήγορα το τιμόνι για να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες της κλιματικής αλλαγής» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης και υπογράμμισε τα αναποτελεσματικά αντανακλαστικά του κράτους ως προς την αποκατάσταση μετά από μεγάλες καταστροφές. Έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τους σεισμοπαθείς του Αρκαλοχωρίου.

Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι απαιτείται αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε οι πληγέντες παραγωγοί του πρωτογενούς τομέα να αποζημιώνονται για ζημιές συνέπεια των ακραίων φαινομένων της κλιματικής κρίσης.

«Αν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι δεν νιώθουν την ασφάλεια ότι ακόμη κι αν συμβεί κάτι, θα υπάρχει ένα δίχτυ προστασίας, το πιθανότερο είναι οι νέοι να μην δραστηριοποιηθούν στον πρωτογενή τομέα» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Επανέλαβε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής να δημιουργηθεί μια task force για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας όπου η τοπική κοινωνία και εμπλεκόμενοι φορείς θα έχουν λόγο.

«Δεν έγινε αυτό γιατί η σημερινή κυβέρνηση είναι μια κλειστή παρέα στο Μαξίμου» υποστήριξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tagged