Συνάντηση αύριο του Ν. Δένδια με τον ύπατο εκπρόσωπο της Ε.Ε για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας-Το Σάββατο επίσκεψη τους στη φρεγάτα Ψαρά, στο λιμάνι του Τζιμπουτί

Ειδήσεις

Με τον ύπατο εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας και αντιπρόεδρο της ευρωπαϊκής επιτροπής, Josep Borrell θα συναντηθεί αύριο στην Αθήνα ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας.

Θα ακολουθήσει επίσκεψη τους στο στρατηγείο της επιχείρησης ΑΣΠΙΔΕΣ (OHQ EUNAVFOR ASPIDES), στο ελληνικό στρατηγείο επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΕΕΕ), στη Λάρισα,όπου θα ενημερωθούν σχετικά με την εν λόγω επιχείρηση και θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις τους στον Τύπο.

Περαιτέρω οι κ. Δένδιας και Borrell θα μεταβούν στο Τζιμπουτί, όπου το Σάββατο 6 Ιουλίου θα επισκεφθούν στον λιμάνι της πόλης τη φρεγάτα «ΨΑΡΑ», η οποία συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ (EUNAVFOR ASPIDES).

Τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας και τον Ευρωπαίο αξιωματούχο θα συνοδεύουν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτριος Χούπης και ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tagged