Συλλήψεις για αποθήκευση και διακίνηση λαθραίων ποτών και καπνικών προϊόντων

Ειδήσεις

Κύκλωμα, το οποίο δραστηριοποιούταν στην αποθήκευση και περαιτέρω διακίνηση λαθραίων αλκοολούχων ποτών και καπνικών προϊόντων στην περιοχή της Θεσσαλονίκης εξαρθρώθηκε από την  Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος

Μετά από  πολυήμερης έρευνας και αξιοποίηση πληροφοριών , συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, με την συνδρομή κλιμακίου της Χημικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας και του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) Θεσσαλονίκης σε αδήλωτο αποθηκευτικό χώρο, κατάστημα, οικία και δύο οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-353,25 λίτρα διαφανούς αλκοολούχου υγρού,

-23 φιάλες λαθραίων αλκοολούχων ποτών διαφόρων επωνυμιών και

-9 συσκευασίες καπνού και 10συσκευασίες καπνού, οι οποίες δεν έφεραν την ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Επίσης, από το αρμόδιο κλιμάκιο του Ε.Φ.Ε.Τ. , δεσμεύτηκε ανοξείδωτη δεξαμενή χωρητικότητας 200 λίτρων, που περιείχε 50 λίτρα ελαίου και 37 λίτρα ελαίου, συσκευασμένου σε διάφορα πλαστικά δοχεία, που προσομοίαζε με ελαιόλαδο. Από τις ποσότητες αυτές, λήφθηκαν δείγματα, τα οποία θα αποσταλούν για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση, προκειμένου εξακριβωθεί η ακριβής σύστασή τους.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

 

*Eπισυνάπτονται φωτογραφίες που παραχώρησε προς δημοσίευση η Ελληνική Αστυνομία

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tagged