Συγκλονίζει η Δάφνη Καραβοκύρη: «Η μητέρα μου διαγνώστηκε με διπολική διαταραχή»

Κουτσομπολιό

Η Δάφνη Καραβοκύρη βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή του Μιχάλη Κεφαλογιάννη «Όλα για τη ζωή μας» και μίλησε για τη μάχη της μητέρας της με τη διπολική διαταραχή. Η γνωστή δημοσιογράφος περιέγραψε το πώς και πότε της έγινε η διάγνωση, τα σχόλια που άκουγε για εκείνη και όσα της είχε πει σχετικά με την κατάστασή της.

«Η διάγνωση της μητέρας μου έγινε το 2005-2006, όταν χρειάστηκε να πάει στον ψυχίατρο για να βγάλει μία αναπηρική σύνταξη λόγω του καρκίνου που είχε περάσει. Ως παιδί εγώ αυτό που εκλάμβανα ήταν έλλειψη αγάπης και μία ασυνεννοησία», περιγράφει η Δάφνη Καραβοκύρη.

«Αυτό πονάει περισσότερο ένα παιδί, γιατί δεν μπορείς να το αποκωδικοποιήσεις. Μακάρι να ήμουν μεγαλύτερη τότε, ώστε να είχα τις πληροφορίες να τη βοηθήσω και να με βοηθήσω.

Τα συμπτώματα που βίωνε ήταν μία πολύ βαθιά θλίψη, μία εξωφρενική μελαγχολία και έναν πάρα πολύ έντονο εκνευρισμό με τα πάντα. Και φυσικά κυκλοθυμικά επεισόδια: πάρα πολύ ψηλά και πάρα πολύ χαμηλά. Ο πιο συχνός χαρακτηρισμός που άκουγα για τη μητέρα μου ήταν «τρελή», το άγνωστο μας τρομάζει όλους. Η διάγνωση την ανακούφισε. Μου έλεγε: προσπάθησα να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα», αφηγείται η Δάφνη Καραβοκύρη αμέσως μετά.