Στο εδώλιο της … κριτικής ο Βαγγέλης Μαρινάκης από τον αγανακτισμένο κόσμο του Ολυμπιακού!

"Κοριός" στα Αποδυτήρια Ειδήσεις Κουτσομπολιό Ποδόσφαιρο Το Θέμα της Ημέρας

Με … ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί μοιάζει ως οργανισμός στην γενικότερη λειτουργία του πλέον ο Ολυμπιακός. Οι δυο ταπεινωτικές ήττες από Μακάμπι (1-4) και Παναθηναϊκό (1-3) μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» που σημειώθηκαν μάλιστα σ’ ένα τριήμερο, ήρθαν να υπενθυμίσουν ότι η συγκεκριμένη ομάδα χρειάζεται να διορθώσει πολλά κακώς κείμενα, ώστε να μπορέσει να επανέλθει πολύ πιο συμπαγής και αποφασιστική στον δρόμο των επιτυχιών και κυρίως στο κυνήγι των τίτλων.Μέσα σε μόλις τρεις μέρες στον Ολυμπιακό προσγειώθηκαν απότομα κι εκεί που όλα έδειχναν να έχουν αλλάξει αρκετά με την έλευση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Προφανώς κανείς δεν θα περίμενε να συνεχίσει αυτός ο Ολυμπιακός να πηγαίνει «τρένο» μέχρι το τέλος της σεζόν και να κερδίζει όλα τα παιχνίδια, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Και ειδικά ένα σύνολο με «τρανταχτές» αδυναμίες που φωνάζουν από την εκκίνηση της φετινής σεζόν…
Η αλήθεια είναι ότι μετά τα πεπραγμένα του Ίβηρα προπονητή στα έξι πρώτα του παιχνίδια, οι προσδοκίες αυξηθήκαν σε μεγάλο βαθμό. Για αυτό και έπεσε «βαρύ» αυτό που συνέβη μέσα σε διάστημα τριών ημερών μέσα στο φαληρικό στάδιο από Μακάμπι και Παναθηναϊκό.

Με τον κόσμο στην συντριπτική του πλειοψηφία που δικαιότατα είναι απαιτητικός, να αντιδρά και να εκφράζει δημόσια πλέον μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης την έντονη δυσφορία του προς την διοίκηση και κυρίως προς τον Πρόεδρο Βαγγέλη Μαρινάκη για τις αστοχίες της τελευταίας τριετίας. Ένα κοινό που διαπιστώνει με πικρία ότι το κόκκινο θηρίο των προηγούμενων δεκαετιών είναι πληγωμένο. Το ό,τι η ομάδα τους από εκεί όπου ήταν ο Αυτοκράτορας με κατακτήσεις συνεχόμενων τροπαίων και απόλυτο πρωταγωνιστής με ποδόσφαιρο κυριαρχίας έχει μετατραπεί σε κομπάρσο. Με τους εγχώριους ανταγωνιστές του να έχουν ανέβει πολλά επίπεδα, ν είναι αυτοί οι πρωταγωνιστές, κυρίως λόγω της άρτιας δομημένης αγωνιστικής φιλοσοφίας, νοοτροπίας, αλλά και πλάνου τους έναντι σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός των τελευταίων τριών ετών, όπου απέχει χιλιόμετρα σε πλάνο φιλοσοφία και σχέδιο. Στον Μαρινάκη χρεώνεται το γεγονός ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχει αλλάξει 80 ποδοσφαιριστές έξι προπονητές και τέσσερις τεχνικούς διευθυντές χωρίς η ομάδα να μπορέσει να βρει προκοπή. Με τον κόσμο να εκφράζει την απογοήτευσή του αλλά και τη δικαιολογημένη αγανάκτησή τους τονίζοντας ότι «αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό».
Άλλαξε τρεις φορές η δομή της ομάδας
Όσον αφορά την φετινή σεζόν ο Ολυμπιακός έχει ήδη διαφοροποιήσει τον κορμό και τη εν γένει του φιλοσοφία ήδη τρεις φορές. Δεν είναι δυνατόν μία ομάδα να χτίζεται τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο. Από τον περασμένο Ιούλιο ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει ήδη τρεις τεχνικούς διευθυντές (Κορδόν, Άλβες, Κοβάσεβιτς) και ισάριθμους προπονητές (Μαρτίνεθ, Καρβαλιάλ, Μεντιλίμπαρ) , αναζητώντας να βρει διέξοδο, αλλά μάταια.

Tagged