Στ. Κασσελάκης: «Οι τέσσερις άξονες του εθνικού σχεδίου για το ελληνικό όνειρο»

Ειδήσεις

Τους τέσσερις άξονες του «εθνικού σχεδίου για το ελληνικό όνειρο» παρουσίασε κατά την εισήγησή του στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις άξονες που ανέφερε ο κ. Κασσελάκης είναι:

– Ανασυγκρότηση του κράτους, ώστε αυτό να καταστεί αποδοτικό και λειτουργικό.

– Ευημερία και πρόοδος για όλους.

– Μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και πολιτιστικής δημιουργίας.

– Πατριωτική και υπερήφανη εξωτερική πολιτική.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Κασσελάκης σημείωσε: «Η κοινωνία περιμένει πολλά από εμάς. Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων τα περνάει δύσκολα». Ακολούθως εξήγησε:

– Η ακρίβεια και η κερδοσκοπία είναι το νούμερο ένα πρόβλημα της κοινωνίας.

– Ταυτόχρονα, η κατάσταση στο ΕΣΥ χειροτερεύει από μέρα σε μέρα. Η ρύθμιση για τα απογευματινά χειρουργεία ουσιαστικά διαλύει το ΕΣΥ. Οι υποδομές του συστήματος Υγείας που χρηματοδοτήθηκαν από τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων, εκχωρούνται στους ιδιώτες. Εμπορευματοποιείται το ΕΣΥ, δημιουργούνται 2 ταχύτητες ασθενών.

– Δεν είναι το πρόβλημα της παιδείας της χώρας μας ότι δεν υπάρχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια. Η πανεπιστημιακή κοινότητα έχει δίκιο που αντιδρά, που κινητοποιείται, που διαδηλώνει.

– Ο Μητσοτάκης φοβάται την αντίδραση των νέων ανθρώπων. Έφτασε στο σημείο, ο πρωταγωνιστής του σκανδάλου των υποκλοπών, να παρομοιάζει τους φοιτητές με ληστές.

– Την ίδια στιγμή, φοβάται και τον αγροτικό κόσμο. Και προσπαθεί να κοροϊδέψει τους αγρότες. Ακόμα και τους αγρότες της Θεσσαλίας. Τώρα θυμήθηκε ότι η αναστολή διακοπών του ηλεκτρικού ρεύματος σε πλημμυροπαθείς αγρότες.

– Εμείς έχουμε προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής. Οι προτάσεις που καταθέσαμε είναι κοστολογημένες και στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας.

Ακολούθως αναφέρθηκε στις συναντήσεις του με τη ΓΣΕΕ και την Ομοσπονδία Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού, σημειώνοντας ότι «ο κόσμος της εργασίας πρέπει να είναι πάντα στο επίκεντρο των προσπαθειών μας και των αγώνων μας. Γιατί ο στόχος μας είναι η ευημερία και η πρόοδος για όλους».

Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε έναν απολογισμό των παρεμβάσεων που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα από τον ίδιο, αλλά και συνολικά τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σήμανε την έναρξη της καμπάνιας για την ακρίβεια και τη στεγαστική κρίση, παρουσιάζοντας συνοπτικά τα μέτρα.

Αναφέρθηκε τέλος στις εσωκομματικές διεργασίες και ενημέρωσε την Πολιτική Γραμματεία ότι διερευνάται η δυνατότητα για την διεξαγωγή των εκλογών σε Οργανώσεις Μελών, Νομαρχιακές Επιτροπές και συνέδρων, με υβριδικό μοντέλο ηλεκτρονικής και φυσικής παρουσίας, σηματοδοτώντας τον εκσυγχρονισμό και την ψηφιακή μετάβαση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tagged