Σεργκέι Λαβρόφ: «Δεν νομίζω ότι ο Μακρόν είπε κάτι κατά λάθος»

Ειδήσεις

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ απάντησε σε ερωτήσεις Τούρκου δημοσιογράφου, σε πάνελ στο πλαίσιο του Διπλωματικού Φόρουμ της Αττάλειας στην Τουρκία, όπου κατηγορήθηκαν η Δύση και ειδικά οι Ηνωμένες Πολιτείες ότι είναι αυτές που παραβίασαν τις συμφωνίες.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας έσπευσε να απαντήσει και στην πρόσφατη δήλωση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ότι δεν πρέπει να αποκλείεται η αποστολή χερσαίων δυνάμεων στην Ουκρανία.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ υποστήριξε ότι «μετά το πραξικόπημα στην Ουκρανία», άτομα ελεγχόμενα από τις ΗΠΑ έγιναν υπουργοί και πως όλα αυτά τα γεγονότα οδήγησαν τις εξελίξεις στη σημερινή κατάσταση.

Αναφερόμενος στη δήλωση Μακρόν, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι δεν νομίζει πως ο Μακρόν είπε κάτι κατά λάθος, αλλά όταν το είπε οι συνεργάτες έσπευσαν και προσπάθησαν να διορθώσουν τα λόγια του. Τα λόγια του είχαν μεγάλο αντίκτυπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε όλο τον κόσμο. «Όλοι απέρριψαν τα λόγια του. Οι συνεργάτες του προέδρου Μακρόν και του νέου υπουργού Εξωτερικών άρχισαν να λένε ότι “δεν εννοούσαμε στην πραγματικότητα αυτό”, “μπορεί να σταλούν στρατεύματα στην Ουκρανία, αλλά δεν θα πολεμήσουν, θα παρέχουν μόνο εκπαίδευση”. Έτσι όμως ομολόγησαν ότι θα στείλουν ή έχουν πρόθεση να στείλουν στρατεύματα» είπε, προσθέτοντας ότι ανεπίσημα «ήδη βρίσκονται εκεί». Υποστήριξε επίσης ότι ο Μακρόν δεν έκανε πίσω στη δήλωσή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tagged