Σ. Φάμελλος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταθέτει ενόψει και των Ευρωεκλογών μία πρόταση για μία Ευρώπη με έμφαση στη Δημοκρατία, την ειρήνη, και την καταπολέμηση των ανισοτήτων»

Ειδήσεις

Τη διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την επιλογή να γίνει «κεκλεισμένων των θυρών» η συζήτηση με την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλιου, Ρομπέρτα Μέτσολα αντί στην Ολομέλεια εξέφρασε ο πρόεδρος της ΚΟ, Σωκράτης Φάμελλος κατά την παρέμβασή του.

Ο ίδιος χαιρέτισε ως «ιδιαίτερα σημαντικές τις παρεμβάσεις που έχει αναλάβει το Ευρωκοινοβούλιο για το ευρωπαϊκό κεκτημένο και το κράτος δικαίου», χαρακτηρίζοντας «καταπέλτη» την «πρόσφατη απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για την υποβάθμιση της δημοκρατίας και την υποχώρηση του κράτους δικαίου». Ρώτησε επίσης την κ. Μέτσολα αν της «δόθηκε απάντηση από την ελληνική κυβέρνηση, για τις πρωτοβουλίες που θα λάβει ώστε η χώρα μας να επιλύσει τα πολύ σοβαρά προβλήματα στη διαλεύκανση υποθέσεων, όπως τα Τέμπη και η Πύλος».

«Πώς αντιμετωπίζετε το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν δέχτηκε να συναντήσει την αποστολή των ευρωβουλευτών της επιτροπής LIBE; Ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός υποτίμησε και προσέβαλε τους ευρωβουλευτές χαρακτηρίζοντας το ψήφισμα ως προεκλογικό και ότι μιλά για άλλη χώρα;», είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε πως «ενόψει όμως των Ευρωεκλογών, η Ευρώπη πρέπει να ενισχυθεί, να ολοκληρώσει τις πολιτικές της και να είναι Ευρώπη όλων των λαών, και όχι των υπερκερδών, όπως έγινε στην πρόσφατη ενεργειακή κρίση».

Υπογράμμισε επίσης, την ανάγκης μιας «ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής για την ειρήνη» και όχι «πολιτικής εξοπλισμών», καθώς και μιας «ταχείας αλλά και συμπεριληπτικής πράσινης μετάβασης», ενώ για το μεταναστευτικό υπογράμμισε «ότι δεν αντιστοιχεί στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη τα κράτη-μέλη να πληρώνουν, να χορηγούν τις χώρες πρώτης υποδοχής».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με την αίσθηση ευθύνης, με τον ιδιαίτερο ρόλο του στην ευρωομάδα της Αριστεράς, που στηρίζει τη συνεργασία των προοδευτικών, δημοκρατικών και οικολογικών δυνάμεων στο Ευρωκοινοβούλιο, καταθέτει ενόψει και των Ευρωεκλογών μία πρόταση για μία Ευρώπη με έμφαση στη Δημοκρατία, την ειρήνη, και την καταπολέμηση των ανισοτήτων. Με απαντήσεις για τις προκλήσεις και αβεβαιότητες που δημιουργούν η κλιματική κρίση, το μεταναστευτικό και η ψηφιακή εποχή και οι νέες τεχνολογίες, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη», κατέληξε ο Σ. Φάμελλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tagged