Ρόδος: Σύλληψη 29χρονου για ραντεβού με 14χρονη μέσω facebook

Ειδήσεις

Στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη ενός 29χρονου ημεδαπού, με την κατηγορία της προσέλκυσης παιδιού για γενετήσιους λόγους, προέβησαν χθες οι αστυνομικές αρχές της Ρόδου.

Ο 29χρονος είχε κλείσει -μέσω διαδικτύου- ραντεβού με 14χρονη σε ξενοδοχείο, στο οποίο ωστόσο τον περίμεναν αστυνομικοί. Συνελήφθη εντός του αυτοκινήτου του στο οποίο ανέμενε την ανήλικη.

Η ανήλικη είχε ενημερώσει τους γονείς της για τις οχλήσεις του 29χρονου και αυτοί τις αστυνομικές αρχές. Το ραντεβού σύμφωνα με πληροφορίες το έκλεισε η μητέρα της, με οδηγίες απο την Αστυνομία προκειμένου να παγιδεύσουν τον 29χρονο.

Σε βάρος του έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία και σήμερα πρόκειται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Συνελήφθη χθες (28 Ιανουαρίου 2024) το απόγευμα στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιαλυσού, ένας 29χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της προσέλκυσης παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε στο πλαίσιο άμεσης διερεύνησης σχετικής καταγγελίας, ο 29χρονος προσέγγισε ανήλικη μέσω εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης και της πρότεινε να συναντηθούν προκειμένου να προβούν σε γενετήσιες πράξεις.

Ο δράστης εντοπίσθηκε από ενεδρεύοντες – επιτηρούντες αστυνομικούς σε προσυμφωνημένο σημείο συνάντησης εντός Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου, όπου ανέμενε την ανήλικη. Το I.X.E. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.