Προβάδισμα των υποψηφίων της αντιπολίτευσης σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα

Ειδήσεις

Η μέχρι στιγμής μικρή καταμέτρηση των ψήφων στις δημοτικές εκλογές δείχνει μια τάση ευνοϊκή για τους υποψηφίους της αντιπολίτευσης στις πόλεις Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα, σύμφωνα με αποτελέσματα που έδωσαν στη δημοσιότητα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Με σχεδόν 20% των καταμετρημένων ψήφων, ο απερχόμενος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, έχει προβάδισμα 49,6% έναντι 41,6% του βασικού του αντιπάλου Μουράτ Κουρούμ.

Στην Άγκυρα, ο δήμαρχος Μανσούρ Γιαβάς δείχνει ότι επανεκλέγεται κερδίζοντας 56,3% των ψήφων έναντι 36,3% του αντιπάλου του, μετά 12,4% των ψήφων καταμετρημένο.

Το NTV ανέφερε ότι ο Ιμάμογλου συγκεντρώνει το 49,09% των με το 3,67% καταμετρημένο. Ο Μουράτ Κουρούμ, ο υποψήφιος από το Κόμμα AKP του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, που κυβερνά σε εθνικό επίπεδο, είχε 42,83%.

«Πολύ χαρούμενος» δηλώνει ο Ιμάμογλου – Νίκη κήρυξε ο δήμαρχος της Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, απερχόμενος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης και υποψήφιος του CHP της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, δήλωσε «πολύ χαρούμενος» με τα αρχικά αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, με σχεδόν το 40% των ψήφων καταμετρημένο.

Παράλληλα ο δήμαρχος της Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς, ο οποίος είναι επίσης υποψήφιος του CHP, κήρυξε τη νίκη του σύμφωνα με τα αρχικά αποτελέσματα, τα οποία δείχνουν ότι προηγείται του αντιπάλου του από το κυβερνών Κόμμα ΑΚ κατά σχεδόν 20%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tagged