Προστασία των συνόρων και περισσότερη αλληλεγγύη ζήτησε ο Δ. Καιρίδης στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ

Ειδήσεις

Περισσότερη προστασία των συνόρων και περισσότερη αλληλεγγύη και ενίσχυση της Αιγύπτου, ζήτησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, που συμμετείχε στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης, Εσωτερικών και Μετανάστευσης της Ε.Ε σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ο Δ. Καιρίδης, κατά τις παρεμβάσεις του στο Συμβούλιο, εστίασε στην εξωτερική διάσταση και την ανάγκη καλύτερης προστασίας των συνόρων της Ε.Ε. Ζήτησε την ενίσχυση του Frontex, περιέγραψε τους κινδύνους που η κατάσταση στη Μέση Ανατολή ενέχει και ζήτησε την ενίσχυση της ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Αίγυπτο, ενόψει της υπογραφής συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε και Αιγύπτου.

Προσερχόμενος στο Συμβούλιο ο κ. Καιρίδης δήλωσε: «Το σημερινό Συμβούλιο Υπουργών διεξάγεται σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία καθώς τα νέα, τόσο από τη Μέση Ανατολή όσο και από την Ουκρανία, δεν είναι καθόλου ευχάριστα. Η Ελλάδα επιδιώκει τη μέγιστη δυνατή συνεργασία και αλληλεγγύη των Ευρωπαίων εταίρων της στα ζητήματα που έχουν να κάνουν τόσο με τον ανατολικό μεσογειακό διάδρομο των ροών από την Τουρκία, όσο και με τον κεντρικό μεσογειακό διάδρομο, εν όψει και της Συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης –

Πηγή; ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tagged