Πρόκριση για τις ΗΠΑ στους «16» απέναντι στην Βοσνία (2-0)

Ειδήσεις Ποδόσφαιρο

Oι ΗΠΑ εξασφάλισαν το εισιτήριο τους για τη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, επικρατώντας με 2-0 της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης στη Σάντα Κλάρα και συνεχίζοντας την πορεία τους στη διοργάνωση.

Θετικός αλλά και αρνητικός πρωταγωνιστής για τους Αμερικανούς ήταν ο Φολαρίν Μπάλογκαν, ο οποίος άνοιξε το σκορ της αναμέτρησης λίγο πριν το ημίχρονο, όμως αποβλήθηκε στο 65′ με απευθείας κόκκινη κάρτα και θα απουσιάσει από τον επόμενο αγώνα της ομάδας του.

Η Βοσνία προσπάθησε να αντιδράσει και αναζήτησε το γκολ της ισοφάρισης, όμως οι ΗΠΑ διαχειρίστηκαν σωστά το προβάδισμά τους και μάλιστα το επέκτειναν με εντυπωσιακή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαλίκ Τίλμαν στο 82′ για το 2-0.

Πλέον, η ομάδα του Μαουρίσιο Ποτσετίνο στρέφει την προσοχή της σε μία πολύ απαιτητική αποστολή, καθώς στη φάση των «16» θα αντιμετωπίσει το Βέλγιο. Η αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη για τα ξημερώματα της Τρίτης (07/07, 03:00) στο Σιάτλ, με έπαθλο μια θέση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Tagged