Περιφέρεια Αττικής: Καμία καθυστέρηση για το νερό στην Αίγινα

Ειδήσεις

Πάνω από τρεις ώρες διήρκεσε η σύσκεψη στο γραφείο του λιμενάρχη, στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, για την αποκατάσταση της ζημιάς στον υποθαλάσσιο αγωγό της Αίγινας, μετά τη σχετική εντολή του περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος έχει δώσει σαφείς οδηγίες προκειμένου να μην υπάρξει καμία περαιτέρω καθυστέρηση από την πλευρά του αναδόχου του έργου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος και της κατασκευάστριας εταιρείας, θέτοντας επί τάπητος τα επόμενα βήματα επί τη βάσει του σφικτού χρονοδιαγράμματος που ζήτησε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Όλα τα μέρη εργάζονται πάνω στις τεχνικές λεπτομέρειες της επιχείρησης, με την κατασκευάστρια εταιρεία να έχει προχωρήσει -ήδη από το πρωί της Δευτέρας- σε δοκιμές στον πλωτό γερανό, αφενός για να τυποποιηθεί η διαδικασία συναρμολόγησης του ειδικού τεμαχίου που απαιτείται για την αποκατάσταση της βλάβης και αφετέρου για να έχουν διασφαλιστεί όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα.

Υπενθυμίζεται ότι με έγγραφό της, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά είχε κάνει δεκτά και τα δύο αιτήματα του περιφερειάρχη Αττικής προκειμένου να αποδεσμευτεί άμεσα ο χώρος στο σημείο της διαρροής για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης, αλλά και για να οριστεί ειδικός ανεξάρτητος πραγματογνώμονας που θα επιβλέπει την ορθή εκτέλεση του έργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργασίες από τον ανάδοχο αναμένεται να ξεκινήσουν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή. Στο πλαίσιο αυτό, οι τεχνικές δοκιμές θα συνεχιστούν και αύριο, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα νέου λάθους, αλλά και η επικινδυνότητα για τους ίδιους τους δύτες.

Αρμόδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι από τη στιγμή που θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης, απαιτούνται έως τέσσερις ημέρες για την πλήρη αποκατάσταση της υδροδότησης στο νησί.

Σημειώνεται ότι ο περιφερειάρχης Αττικής είχε καταθέσει, πριν από έναν μήνα, μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πειραιά, κίνηση που

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tagged