ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Κυνική και ανησυχητική η ομολογία του υφυπουργού για την ασφάλεια στην Εγνατία Οδό

Ειδήσεις

Με αφορμή τα σημαντικά προβλήματα που εμφανίστηκαν σε σήραγγα της Εγνατίας Οδού στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία, ο Τομέας Υποδομών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «ενώ ο περιφερειάρχης έθεσε δημοσίως θέματα ασφαλείας των διερχόμενων οχημάτων από συγκεκριμένη σήραγγα της Εγνατίας Οδού, το αρμόδιο υπουργείο αδιαφόρησε με αποτέλεσμα την παρέμβαση της εισαγγελίας Ιωαννίνων».

«Χρειάστηκαν αρκετές ημέρες ώστε κάποιος αρμόδιος να ευαισθητοποιηθεί», υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και προσθέτει ότι «σήμερα, με δελτίο Τύπου, το αρμόδιο υπουργείο ανακοινώνει τη διακοπή κυκλοφορίας διερχόμενων οχημάτων στη σήραγγα “Μαλακάσι Α”».

Όπως σημειώνει ο Τομέας Υποδομών του ΠΑΣΟΚ, «προκαλεί εντύπωση η κυνική και ανησυχητική ομολογία του υφυπουργού, ότι στον χρόνο που μεσολάβησε, δεν περιήλθαν σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου στοιχεία που να δικαιολογούν τις ανησυχίες για το μέγεθος του προβλήματος».

«Υπονοεί λοιπόν ότι η “Εγνατία Οδός ΑΕ”, που τελεί υπό την εποπτεία του υπουργείου και είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια της οδού, δεν τον ενημερώνει για σοβαρά θέματα ασφάλειας. Ή μήπως κατά παράδοση του συγκεκριμένου υπουργείου αγνοούνται για ακόμη μια φορά οι εκκλήσεις των εργαζομένων σχετικά με τα θέματα ασφάλειας».

«Επισημαίνουμε στον υφυπουργό ότι οι σήραγγες κλείνουν, όταν οι ευρωπαϊκές ή ελληνικές προδιαγραφές ασφαλείας δεν πληρούνται επαρκώς σε θέματα στατικής επάρκειας και συνθηκών διέλευσης. Είναι τεχνικά ανεπίτρεπτο οι όποιες παρεμβάσεις συντήρησης να γίνονται μόνον όταν η σήραγγα βρεθεί πριν το όριο της κατάρρευσης», προσθέτει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

[Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tagged