Παντελής Παντελίδης: Η οικογένειά του κατέθεσε αγωγή «μαμούθ» κατά της Περιφέρειας Αττικής

Κουτσομπολιό

Νομικά κατά της Περιφέρειας Αττικής θα στραφεί η οικογένεια του Παντελή Παντελίδη για το τροχαίο δυστύχημα που κόστισε τη ζωή του τον Φεβρουάριο του 2016.

Πιο συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, η οικογένεια Παντελίδη έχει καταθέσει αγωγή «μαμούθ» ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ κατά της Περιφέρειας Αττικής. Μιλώντας στο Open, o δικηγόρος της οικογένειας Απόστολος Λύτρας διευκρίνισε πως η αγωγή στην Περιφέρεια κατατέθηκε καθώς – σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται – μία από τις λάμες της κουπαστής στο σημείο του δυστυχήματος προκάλεσε τον θανάσιμο τραυματισμό του τραγουδιστή.

«Ο θανάσιμος τραυματισμός του Παντελίδη προήλθε από μία μπάρα, η οποία εισήλθε στο αυτοκίνητο του τραγουδιστή με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Κάθε Περιφέρεια έχει την ευθύνη και για την κατασκευή και για την επίβλεψη και για τη συντήρηση. Η συγκεκριμένη μπάρα ήταν φθαρμένη, ήταν με βάση τις πραγματογνωμοσύνες που έχουμε κάνει, σε λάθος ύψος, εξείχε ένα σίδερο με αποτέλεσμα όταν το αυτοκίνητο προσέκρουσε στο συγκεκριμένο σημείο, αντί να το κρατήσει η μπάρα, πέρασε στο αυτοκίνητο το σίδερο, σκοτώνοντας τον τραγουδιστή» πρόσθεσε ο δικηγόρος.

«Το ένα σίδερο δεν ήταν στη θέση του, δεν ήταν ομοιόμορφα φτιαγμένη η κατασκευή. Δεν είναι, πάντως, η πρώτη που έχουμε ανάλογες περιπτώσεις και η ευθύνη, βάσει αρμοδιοτήτων, αλλάζει ανάμεσα στους Δήμους και στην Περιφέρεια» κατέληξε.