Ουκρανία: Τουλάχιστον 17 νεκροί από ρωσική επίθεση στο Τσερνίχιβ

Ειδήσεις

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 60 ακόμη τραυματίστηκαν, ενώ κτίρια και υποδομές υπέστησαν ζημιές σε τριπλό ρωσικό χτύπημα σήμερα το πρωί, στο Τσερνίχιβ, στη βόρεια Ουκρανία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

«Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, εκ των οποίων δύο κατέληξαν σε νοσοκομείο», ανέφερε η ουκρανική Κρατική Υπηρεσία Εκτάκτων Καταστάσεων. «Άλλα 60 άτομα, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, τραυματίστηκαν», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης.

Καθώς η Ρωσία συνεχίζει να σφυροκοπά ουκρανικές πόλεις που στερούνται μέσα αντιαεροπορικής άμυνας, κορυφαίοι αξιωματούχοι της χώρας εντείνουν τις εκκλήσεις για διεθνή στήριξη, λέγοντας ότι η καταστροφή θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε αποφασιστικότητα και στήριξη από τους συμμάχους της χώρας του μερικές ώρες μετά την επίθεση. «Αυτό δεν θα είχε συμβεί αν η Ουκρανία είχε λάβει αρκετά μέσα αντιαεροπορικής άμυνας και αν η αποφασιστικότητα του κόσμου για αντίσταση στη ρωσική τρομοκρατία ήταν αρκετή», κατήγγειλε ο πρόεδρος Ζελένσκι σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο εκτελών χρέη δημάρχου στο Τσερνίχιβ, ο Ολεξάντρ Λομάκο, δήλωσε ότι στις 09.03 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας), «τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν στην πόλη», πλήττοντας ένα πολυώροφο κτίριο. «Δυστυχώς η Ρωσία συνεχίζει τις τρομοκρατικές δραστηριότητες σε βάρος αμάχων και μη στρατιωτικών υποδομών, όπως επιβεβαιώνει το πλήγμα στο Τσερνίχιβ για μια ακόμα φορά», δήλωσε ο Λομάκο στην ουκρανική τηλεόραση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tagged