Οι Ισπανοί που επιστρέφουν και ο Γιαμάλ των ρεκόρ

Ειδήσεις Κουτσομπολιό Ποδόσφαιρο

Μεταξύ 2008 και 2012, η Ισπανία έσπερνε τον τρόμο σε κάθε μεγάλο τουρνουά. Πρώτα το Euro του ’08, μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ν. Αφρικής, το ’12 ακόμη ένα Ευρωπαϊκό, με θρίαμβο ενάντια στην Ιταλία.

Ακολούθησε η μάλλον φυσιολογική κάμψη. Μεταξύ 2014 και 2018, η ρόχα δεν θύμιζε σε τίποτα την ομαδάρα που καταδυνάστευε κάθε τουρνουά, με το πρώτο ψήγμα επανόδου στις επιτυχίες να έρχεται το 2021, με την πορεία έως τα ημιτελικά του Euro.

Δεν ήταν ακόμα όμως η ώρα της ισπανικής επιστροφής. Ήταν η ώρα της ιταλικής, με τους «ατζούρι» να επικρατούν τότε στα πέναλτι και να αφήνουν την Ισπανία με το παράπονο.

Κι αν στο Κατάρ είχαμε το κάζο στους «16» ενάντια στο Μαρόκο, στα γήπεδα της Γερμανίας είδαμε τη μεγάλη επιστροφή. Ένα βήμα μακριά από την κούπα είναι οι Ίβηρες, έχοντας στον πάγκο τον άσημο μεν, γνώστη των εθνικών δε, Λουίς Ντε Λα Φουέντε.

Τι κι αν η Γαλλία κατάφερε να βάλει πριν το δεκάλεπτο το πρώτο της… νορμάλ γκολ σε αυτό το Euro; Μέσα σε ένα τέταρτο και κάτι ψιλά, η Ισπανία είχε αποκαταστήσει την τάξη.

Tagged