Ο Τζο Μπάιντεν θα υποδεχθεί τον βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας τη 12η Φεβρουαρίου για να μιλήσουν για τη Γάζα

Ειδήσεις

Ο Τζο Μπάιντεν θα υποδεχθεί στις 12 Φεβρουαρίου στον Λευκό Οίκο τον βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας, για να γιορτάσουν τα 75 χρόνια διπλωματικών σχέσεων και να μιλήσουν σχετικά «με την κατάσταση στη Γάζα», ανακοίνωσε η εκπρόσωπος τύπου του Αμερικανού προέδρου σε ένα δελτίο τύπου.

 

Η επίσκεψη, κατά την οποία θα συναντηθούν επίσης η Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν και η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας, θα αποτελέσει ευκαιρία, όπως επισημαίνεται στο δελτίο τύπου, οι δύο ηγέτες να μιλήσουν «για τις προσπάθειες των ΗΠΑ με στόχο τη στήριξη του παλαιστινιακού λαού», όπως και «για την ιδέα μιας μόνιμης ειρήνης που θα λάβει χώρα μέσω μιας λύσης δύο Κρατών, η οποία θα εγγυάται την ασφάλεια του Ισραήλ».

 

Η Ιορδανία, όπως άλλα αραβικά κράτη της περιοχής, ζητούν την άμεση παύση των εχθροπραξιών στη Γάζα, κάτι που οι ΗΠΑ δεν θέλουν να συζητήσουν προς το παρόν.

 

Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν, στις αρχές Ιανουαρίου, ο Αμπντάλα της Ιορδανίας είχε καλέσει την Ουάσιγκτον να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για την επίτευξη μιας «άμεσης κατάπαυσης του πυρός» στη Γάζα και προειδοποίησε για τις «καταστροφικές συνέπειες» μιας συνέχισης των εχθροπραξιών.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tagged