Ο Πέτρος Γκικουρίας υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας με την “Ομόνοια” και το ΚΕΑΔ

Ειδήσεις

Τον υποψήφιο που θα στηρίξουν στις επαναληπτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 4 Αυγούστου για την δημαρχία της Χειμάρρας, ανακοίνωσαν σήμερα η οργάνωση «Ομόνοια» της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία και το Κόμμα Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ). Πρόκειται για τον καταγόμενο από το χωριό Δρυμάδες της Χειμάρρας ομογενή που δραστηριοποιείται στον χώροι της εστίασης στις ΗΠΑ, Πέτρο Γκικουρία, η υποψηφιότητα του οποίου, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, τυγχάνει και της αποδοχής και των κομμάτων της αλβανικής αντιπολίτευσης, με τα οποία έχουν συμμαχήσει στην Χειμάρρα το ΚΕΑΔ και η Ομόνοια.

Ο ίδιος σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο δηλώνει ότι αποδέχτηκε την υποψηφιότητα ένεκα της επιθυμίας του να προσφέρει στον τόπο του. Αντίπαλός του στις εκλογές θα είναι ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, έλληνας μειονοτικός από την Δρόπολη, πρώην υπουργός και βουλευτής, Βαγγέλης Τάβος.

Στις αρχές της εβδομάδας με απόφασή της η οποία αμφισβητήθηκε ως προς τη νομιμότητά της, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή καθαίρεσε και τυπικά τον Φρέντη Μπελέρη από δήμαρχο Χειμάρρας.

Ο εκλεγμένος με τη ΝΔ ευρωβουλευτής Φρέντη Μπελέρης, παραμένει προφυλακισμένος και το ενδιαφέρον εστιάζεται στο εάν θα του δοθεί η άδεια να μεταβεί την ερχόμενη Τρίτη στο Στρασβούργο για την πανηγυρική συνεδρίαση του νέου Ευρωκοινοβουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tagged