Ν. Παππάς: «Κόλαφος για την κυβέρνηση η απόφαση του ΣτΕ για την υπόθεση υποκλοπών»

Ειδήσεις

Κόλαφο για την κυβέρνηση της ΝΔ, χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, την απόφαση του ΣτΕ η οποία έκανε μερικά δεκτή την αίτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, να αρθεί το μέτρο απαγόρευσης ενημέρωσής του από την ΑΔΑΕ, και να του γνωστοποιηθεί ο πλήρης φάκελος με το υλικό που είχε συλλεχθεί σε βάρος του από παράνομη παρακολούθηση.

«Η απόφαση του ΣτΕ είναι κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Θεωρούμε ότι χρειάζεται ένας μονομέτωπος αγώνας κατά των υποκλοπών, της καταπάτησης των αρχών του κράτους δικαίου, ειδικά σε αυτή την χρονική συγκυρία, απέναντι στη ΝΔ και στις πρακτικές της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς, με αφορμή την συζήτηση επερώτησης του ΠΑΣΟΚ για την διαφάνεια και την οικονομία.

«Είμαι απολύτως βέβαιος ότι και εσείς κ. Χατζηδάκη και τα άλλα στελέχη της κυβέρνησης, τα οποία έχουν πέσει θύματα παρακολουθήσεων, θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους και θα αξιοποιήσουν την απόφαση του ΣτΕ για να ενημερωθούν για τους λόγους που ήταν υπό παρακολούθηση», τόνισε ο κ. Παππάς, απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη.

«Η αξιοποίηση της απόφασης του ΣτΕ για ενημέρωση, δεν είναι ανάγκη καθενός από εσάς ξεχωριστά που ήσασταν στη λίστα των παρακολουθήσεων, είναι ανάγκη για την ελληνική δημοκρατία να ξέρουμε τι έχει συμβεί. Δεν αφορά μόνο τη δική σας πολιτική αξιοπρέπεια, αφορά την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος. Για φανταστείτε εικόνα, να επιτρέπει ο νόμος να ενημερωθείτε, γιατί ήσασταν θύματα παρακολουθήσεων, και να κάθεστε απλά να φυλλομετράτε τις μέρες, μέχρι τις ευρωεκλογές», κατέληξε ο κ. Παππάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tagged