Ν. Ανδρουλάκης: «Το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη για την οικονομία είναι ένα σχέδιο μεγάλων ανισοτήτων»

Ειδήσεις

«Έχουμε ανάγκη μια ανθεκτική οικονομία με ανταγωνιστικότητα, δίνοντας έμφαση σε επενδύσεις που ανοίγουν καλές θέσεις εργασίας, κάνουν την Ελλάδα μια ισχυρή χώρα, δίνουν προοπτική στον ελληνικό λαό και, ιδιαίτερα, στη νέα γενιά», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης μετα την συνάντησή του με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα στη Τράπεζα της Ελλάδας.

Ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει « άλλο όραμα για την ελληνική οικονομία από αυτό που υλοποιεί ως σχέδιο ο κ. Μητσοτάκης, ένα σχέδιο υψηλών ανισοτήτων. Ένα σχέδιο που μπορεί να ξαναφέρει την Ελλάδα προ νέων περιπετειών».

Τόνισε ακόμη πώς « προ των ευρωπαϊκών εκλογών, εμείς βάζουμε ένα ξεκάθαρο δίλημμα: Πρέπει να αλλάξει η πολιτική. Χρειάζεται ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ για να μπει εμπόδιο στις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας που υπονομεύουν την μακροπρόθεσμη σταθερότητα και την ανταγωνιστικότητα της χώρας».

Συνοδευόμενος από τον Μιχάλη Κατρίνη Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο, τον Πάρι Κουκουλόπουλο υπεύθυνο Κ.Τ.Ε. Οικονομικών, τον Παύλο Γερουλάνο υπεύθυνο Κ.Τ.Ε. Οικονομίας και τον Γιώργο Νικητιάδη υπεύθυνο Κ.Τ.Ε. Ανάπτυξης, ο κ. Ανδρουλάκης συζήτησε με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας την κατάσταση που βρίσκεται η οικονομία και τις προκλήσεις που έχει μπροστά της.
«Ολιγοπώλια στα τρόφιμα, την ενέργεια, τις υπηρεσίες υγείας. Όλα αυτά έχουν τεθεί από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος τους προηγούμενους μήνες», ανέφερε στις δηλώσεις καταλογίζοντας στη κυβέρνηση πως δεν έχει κάνει τίποτα παρά λίγα πρόστιμα και πολύ καθυστερημένα.

Επισήμανε την έλλειψη παραγωγικών επενδύσεων που υπονομεύουν την ανθεκτικότητα της οικονομίας και της κοινωνίας και τα Ολιγοπώλια και στις τράπεζες. «4 δισεκατομμύρια κέρδη είχαν φέτος οι τράπεζες, με πολύ υψηλές χρεώσεις και πολύ υψηλά επιτόκια, αλλά με πολύ λίγα δάνεια στην αγορά για να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά», Σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης, ενώ επανέλαβε για τις επενδύσεις πως « Δεν μπορεί να επενδύουμε σε επενδύσεις real estate, one-off επενδύσεις».

«Οι πηχυαίοι τίτλοι μετά από δελτία Τύπου του υπουργείου Ανάπτυξης δεν βοηθούν στο να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια, η οποία κλιμακώνεται κάνοντας την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων πολιτών να καταρρέει στον πάτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tagged