Μοράτα: «Είναι πολύ πιθανό να αποσυρθώ μετά το EURO!»

Ειδήσεις Κουτσομπολιό Ποδόσφαιρο

Εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αλβάρο Μοράτα λίγες ώρες (09/07) πριν τον ημιτελικό του Euro 2024 ανάμεσα στην Ισπανία και τη Γαλλία.
Ο επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από τη «φούρια ρόχα» μετά το τέλος της διοργάνωσης, ενώ αναφέρθηκε και στην έλλειψη σεβασμού που υπάρχει στη χώρα του.
«Μπορεί να αποχωρήσω από την εθνική ομάδα, είναι μια πιθανότητα για την οποία δεν θέλω να μιλήσω πολύ, αλλά είναι πιθανό. Η ώρα που θα φύγω πλησιάζει κάθε μέρα και πιο κοντά. Είπα ότι θέλω πραγματικά να κερδίσω τίτλους με την Ατλέτικο, αλλά πρέπει να ζυγίσουμε τι αξίζει και τι όχι», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Είμαι ένας άνθρωπος που είμαι περήφανος για την προσπάθεια που έχω κάνει σε όλη μου τη ζωή, για τις θυσίες και, πάνω απ’ όλα, ένας καλός άνθρωπος που σκέφτεται περισσότερο τους άλλους παρά τον εαυτό του. Και ένας καλός πατέρας, κάτι που είναι πολύ πιο σημαντικό από οποιονδήποτε τίτλο. Το να αποτελούμε παράδειγμα για τα παιδιά μας είναι ασύγκριτο με οτιδήποτε άλλο. Δεν είμαι δυστυχισμένος, αλλά είναι αλήθεια ότι στην Ισπανία μου είναι πολύ δύσκολο να είμαι ευτυχισμένος. Πάντα κάτι προκύπτει στο τέλος», ενώ συνέχισε:
«Όταν γυρίζω σπίτι είμαι πάντα ευτυχισμένος, αλλά δημοσίως νιώθω σαν να είμαι “γυμνός” και ίσως αυτό να μην μου επιτρέπει να δώσω όλα όσα έχω. Συχνά είναι πολύ δύσκολο να βρίσκομαι στην Ισπανία γιατί πάντα υπάρχει κάποιος που λέει κάτι… Με επέκριναν επειδή έκλαψα για μια κίτρινη κάρτα, ενώ ήταν επειδή ήμουν με την εθνική μου ομάδα, όντας αρχηγός στα ημιτελικά. Θα έκοβα ένα χέρι για να κερδίσω το Euro, αλλά πάντα με επικρίνουν.
Στην Ισπανία, δεν υπάρχει σεβασμός για τίποτα και για κανέναν. Αν κερδίσουμε, θα αγκαλιάσω την οικογένειά μου και θα φύγω με το κεφάλι ψηλά”, λέει ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας», ήταν, χαρακτηριστικά, τα λόγια του Μοράτα.

Tagged